Csak 29,5 mm magas a SilentiumPC új CPU hűtője

Az új processzorhűtő a HTPC konfigurációkat veszi célba, közülük is azokat, amelyek LGA-775-ös, 1150-es, 1155-ös vagy LGA-1156-os processzorfoglalattal rendelkeznek.

Csak 29,5 mm magas a SilentiumPC új CPU hűtője

A SilentiumPC egy új, meglehetősen kompakt processzorhűtőről rántotta le a leplet, amely mindössze 29,5 milliméter magas, így a legkompaktabb számítógépházakban is elfér.

Az Infantis LP812-es modell a HTPC konfigurációk szegmensében próbál szerencsét, ahol az LGA-775-ös, 1150-es, 1155-ös és 1156-os processzorfoglalatokat veszi célba. Az újdonság kompakt felépítése ellenére remek hűtőteljesítményt kínál, ugyanis akár még a 65 wattos TDP-vel rendelkező processzorokat is gond nélkül lehűti.

Az adott processzor által termelt hőt egyébként egy rézből készült talpazat veszi át, amelyből két darab, egyenként 6 milliméteres átmérőjű hőcső indul el az alumínium lamellák felé.

A hűtőtömb felett egy 80 milliméteres átmérőjű, HDB (Hydraulic-Dynamic Bearing) csapágyazással ellátott ventilátor teljesít szolgálatot. A légkeverő a percenkénti 600-as és 3000-es közötti fordulatszám-tartományon belül üzemel, maximális zajszintje pedig 20 dB(A). A légkeverő mindössze 10 milliméter vastag. A processzorhűtő rögzítéséről úgynevezett "Push-Pin" típusú rendszer gondoskodik, ami a gyári Intel processzorhűtőkről már ismerős lehet.

Az Infantis LP812-es processzorhűtő 87 x 100 x 29,5 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege pedig mindössze 150 gramm. Az újdonság már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 14 euró magasságában mozog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward