Core i7 Extreme 975 5 GHz-en, léghűtéssel

Az Intel Core i7-es sorozata rövidesen újabb taggal bővül: a Core i7 975 Extreme Edition modell a gyártó leggyorsabb Core i7-es processzora lesz. A processzoron már a megjelenés előtti utolsó simításokat végzik. Az Xtreme Systems fórumának egyik tagja szert tett egy mérnöki tesztpéldányra, amelyet azonnal néhány rövid tesztnek és persze egy kisebb tuningnak is alávetett.

Core i7 Extreme 975 5 GHz-en, léghűtéssel

Az Intel Core i7-es sorozata rövidesen újabb taggal bővül: a Core i7 975 Extreme Edition modell a gyártó leggyorsabb Core i7-es processzora lesz. Az Xtreme Systems fórumának egyik tagja szert tett egy mérnöki tesztpéldányra, amelyet azonnal néhány rövid tesztnek és persze egy kisebb tuningnak is alávetett.

A D0-s steppinggel érkező Core i7 975 Extreme Edition processzor tuningpotenciálja az előzetes információk szerint igen jónak mondható: a lelkes tuning mester 20 Celsius fokos környezetben 5015 MHz-ig emelte a processzor órajelét, mindezt pedig "egyszerű" léghűtés mellett tette. A CPU hűtéséről egy Thermalright Ultra Extreme 120-as hűtő gondoskodott, a processzornak pedig egy BIOSTAR TPower X58-as alaplap adott helyet. A rendszerben Corsair Dominator DDR3-1866 MHz-es memória modulok teljesítettek szolgálatot. A fent említett órajelről van egy CPU-Z hitelesítés is, ez itt tekinthető meg.

A PcCI2iminal becenévre hallgató overclocker 4750 MHz-es órajelen egy SuperPi 1M tesztet is lefuttatott a nem mindennapi rendszeren, az eredmény igen figyelemre méltó: 8.672 másodperc. A Core i7 975 Extreme Edition várhatóan május folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban, az új zászlóshajó ára egyelőre ismeretlen, de az biztos, hogy rendkívül magas árat kérnek majd el a prémium kategóriás termékért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward