CAPTCHA-alapú védelem a D-Link routereiben

A D-Link a biztonság érdekében Captcha-védelmet integrált bizonyos forgalomirányító-modelljeibe. Az új termékekben tehát már megtalálható lesz ez a védelem, akik azonban már rendelkeznek ilyen modellel, azok a D-Linktől tölthetnek le egy frissítést, hogy ezzel a képességgel felruházzák routerüket.

CAPTCHA-alapú védelem a D-Link routereiben

A jó minőségű, funkciókban gazdag hálózati termékeket gyártó D-Link a biztonság érdekében Captcha-védelmet integrált bizonyos forgalomirányító-modelljeibe.

Az utóbbi időben számos jó kezdeményezést láthattunk a D-Linktől, többek között az energiatakarékosság területen mutattak fel eredményeket, de megemlíthetjük az új PowerLine fali adaptereiket is. Figyelemreméltó az is, hogy azokkal is törődik a cég, akik már rendelkeznek ilyen D-link termékekkel, ugyanis firmware-frissítéseken keresztül számos ilyen vásárlóhoz eljuttatják a frissítéseket, újításokat, új szolgáltatásokat.

A hálózaton leselkedő és növekvő számú támadás miatt a D-Link egy újfajta védelmet vezetett be routerein, mégpedig Captcha-tesztet. Valószínűleg mindenki találkozott már ilyenekkel, ugyanis ezeket az idegesítő teszteket azért használják az oldalak, hogy kiszűrjék a spam-robotokat. A D-Link is hasonló célból vezeti be, mégpedig hogy megbizonyosodjon arról, hogy egy kémprogram vagy egy valódi felhasználó áll a router beállításainak a változtatása mögött. Ezáltal elejét lehet venni például a DNS-rekordok kártékony célú módosításának, amiknek következtében a támadó a saját hálózatára tudja irányítani a felhasználó Internetes forgalmát.

Az új Captcha-alapú védelmi rendszert a DIR-615, DIR-625, DIR-628, DIR-655, DIR-825, DIR-855 és a DGL-4500 forgalomirányítók támogatják. Akik ilyen modellel rendelkeznek, a support.dlink.com oldalról tölhetik le a firmware-frissítést a forgalomirányítójukhoz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward