Brutális hétvégével nyitott a Call of Duty: Black Ops 3

2015 legnagyobb szórakoztatóipari nyitóhétvégéjét produkálta a Call of Duty: Black Ops 3.

Brutális hétvégével nyitott a Call of Duty: Black Ops 3

Az Activision bejelentette, hogy a háromnapos nyitóhétvégéjén 550 millió dollárt hozott a Call of Duty: Black Ops 3, ami ezzel így az év legnagyobb szórakoztatóipari rajtja - letaszítva a trónról a Jurassic Worldöt. A Call of Duty tehát továbbra is népszerű, de vajon az elődökhöz képest mennyire?

Az Activision beszámolója szerint a Black Ops 3 majdnem megduplázta a digitális értékesítéseket a tavalyi Advanced Warfare-hez képest, és a bolti eladások is tisztességes növekedést mutattak az utóbbi két évhez viszonyítva. Ez tehát azt jelenti, hogy a Black Ops 3 vélhetően a legnagyobb Call of Duty lesz a Black Ops 2 óta. Úgy tűnik a vásárlók bíznak a névben és a Treyarch stúdióban is, de valószínűleg segített az is, hogy az új konzolokból már elég tekintélyes mennyiség van a piacon.

A Black Ops 2 eredményeit ezzel együtt nehéz lesz megközelíteni: az csak az Egyesült Államokban 500 millió dollárt hozott be 24 óra alatt, és minden idők legnagyobb szórakoztatóipari rajtját produkálta, amit aztán csak a Grand Theft Auto V tudott megdönteni.

A platformok közti megoszlással kapcsolatban egyelőre csak az Egyesült Királyságból vannak adataink. Ott az összes bolti eladás 91%-a történt az új konzolokon (48% PS4 és 43% Xbox One), és 8% a régi konzolokon (5% Xbox 360, 3% PS3). Létható tehát, hogy a Call of Duty közönsége majdnem teljesen átállt már az újabb konzolokra, bár könnyen lehet, hogy ebben éppen a Black Ops 3 motiválta őket, hiszen az előző generációs változatokban nincs kampány, a grafika jelentősen rosszabb, és még a sorozat védjegyének számító 60fps sincs meg az összes játékmódban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward