Shop menü

BOOM, BOOM, BOOM, BOOM – ITT AZ ÚJ UE EVERBOOM, ÉS FRISSÜLTEK A KORÁBBI MODELLEK

Az Ultimate Ears „Boom” hangszórószériája tovább gyarapodott, és a korábbi megoldások is generációs fejlődésen mentek át.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Boom, boom, boom, boom – Itt az új UE Everboom, és frissültek a korábbi modellek

A hordozható hangszórók piacán az Ultimate Ears egyre nagyobb ismertséget szerez magának annak köszönhetően, hogy korrekt termékeket képes letenni az asztalra. Azt viszont lehet, hogy néhány vásárló tudná vitatni, hogy mennyire jó a cégnél a termékek elnevezése a rengeteg különböző „boom” variánssal.

Wonderboom, Boom, Megaboom, Everboom, Epicboom, Hyperboom. Nem tudjuk, meddig lehet még ragozni ezt a nevet, de az egészen biztos, hogy a könnyű áttekinthetőséget ez a termékpaletta aligha biztosítja. Az Everboom egy teljesen új modell, és nagyobb teljesítményt nyújt majd a Megaboomnál, de az Epicboomtól el fog maradni. Biztosít a termék külön szabadtéri módot is, amiben egy kicsit még intenzívebb hangzást tud biztosítani a kerti partik vagy éppen túrázások alkalmával.

Galéria megnyitása

360 fokos hangzásról beszél az Ultimate Ears, ennek megfelelően képes lehet megtölteni a hangjával a környezetét. Négy hangkeltő van az eszközben, ezek közül kettő a teljes hangtartományt igyekszik lefedni, másik kettő pedig passzív, és a mély erősítésére törekedik. Az első beszámolók szerint közepes hangerőn, és valamivel felette, még nagyon jó hangzást képes biztosítani, de amikor már a csúcsra van járatva, akkor nem érdemes hibátlan hangképet elvárni. EQ-val lehet állítani a hangzást egyszerűen, így mindenki a saját ízéléséhez igazíthatja.

Galéria megnyitása

A mobiltelefonokhoz akár 55 méteres távból is tud kapcsolódni nyílt terepen, így nem okoz majd neki gondot, ha az eszközök eltávolodnak egymástól. Egyszerre akár kettő külön forráshoz is képes kapcsolódni az Ultimate Ears friss készüléke. Az UE | BOOM alkalmazást használva a felhasználok összefűzhetnek egyszerre akár 150 „Boom” szériás hangszórót is, ezt a lehetőséget majdnem minden aktuális modell támogatja. Van NFC chip is az újdonságban a könnyebb társítás érdekében.

Galéria megnyitása

205 milliméter magas a hangszóró, 85 milliméter a mélysége és 110 milliméter széles. A tömege nem derült ki a gyári specifikációból, pedig ez még mindenképpen érdekes adat lenne a hordozhatóság szempontjából. Az Everboom gyártása során 58 százalékban használnak fel igazolt forrásból származó újrahasznosított műanyagot, a hangszóró is részben újrahasznosított anyag, még a mágnes is feldolgozásból származik. Ráadásul úgy lett tervezve az eszköz, hogy maga is könnyen újrahasznosítható legyen.

Galéria megnyitása

A könnyű hordozhatóságra tervezték, és jól bírja majd a környezeti viszontagságokat, ennek megfelelően IP67 tanúsítványt is bezsebelt, az eséseket pedig 1 méterről elviseli. Akár csobbanni is lehet vele, és van egy akasztója, amit pillanatok alatt el lehet távolítani, mikor nincs rá szükség. Nagyon érdekes, hogy fennmarad a víz tetején a hangszóró, így akár huzamosabb ideig is a medencében maradhat. Az Everboom 20 órán keresztül lesz folyamatosan használható egy feltöltést követően, ami átlagosnak számít a kategóriájában.

Galéria megnyitása

Az Ultimate Ears az Everboom mellett frissítette a Boom, a Wonderboom és a Megaboom hangszórókat. Ezek már a negyedik generációhoz érkeztek. Fontos változás, hogy végre már az összes modellen C-típusú USB csatlakozó lesz felfedezhető. Sok kritika érte a céget korábban azért, mert nem oldotta meg a váltást az előző generációnál. Még 2022-ben is jött hangszórója Micro-USB csatlakozóval. 

A Boom és a Megaboom az eddiginél erőteljesebb mély hangzást lesz képes biztosítani, a Wonderboom meg egy podcast hallgatási módot kapott. Valószínűleg látta az Ultimate Ears, hogy sok vásárló veszi a legkisebb hangszórót azért, hogy a beszélgetős műsorokat jobb minőségben élvezhesse, ezért hoztak létre egy olyan hangbeállítást, amit direkt a beszédhang kiemelésére alkottak meg.

Az Ultimate Ears Wonderboom 4 szürke, pink, kék és fehér színben lesz elérhető, a Boom 4, a Megaboom 4 és az Everboom pedig egyaránt fekete, kék, lila és piros színekben kerülnek a boltokban.

Végül még egy szoftveres fejlesztésre is ki kell térni, ami a Megaphone névre hallgat. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a hangszórókhoz csatlakoztatott okostelefon úgy üzemeljen, mint egy vezeték nélküli mikrofon. Amit bemond a felhasználó a készülékbe, azt a hangszóró kihangosítja. Jól jöhet ez például arra, hogy a partikon kiszóljon az ember, ha kész van az ebéd, de sok más lehetőség is elképzelhető.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére