Bluetoothos billentyűzet és egér a Logitechtől

Az újdonságok mobileszközökhöz, Intel Compute Stick-hez, vagy éppen Bluetooth támogatással ellátott HTPC-hez is kiválóan passzolnak.

Bluetoothos billentyűzet és egér a Logitechtől

A Logitech két új perifériát mutatott be, amelyek mindketten vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolatot használva csatlakoznak az adott okostelefonhoz, táblához vagy éppen számítógéphez, emellett kényelmes és hatékony vezérlést is biztosítanak az adott eszközhöz.

Az egyik újdonság a Logitech K380 Multi-Device Bluetooth Keyboard nevet kapta. A két AAA formátumú elemmel működő termék 279 milliméter hosszú, 124 milliméter széles és 16 milliméter vastag, elemekkel együtt pedig 423 grammot nyom a mérlegen.

Az elegáns billentyűzet 10 méteres maximális hatótávolságot kínáló Bluetooth 3.0-s kapcsolatot alkalmaz, egyszerre pedig maximum 3 eszközhöz társítható, amelyek között a már jól ismert Easy-Switch segítségével lehet váltani. A könnyedén és gyorsan beüzemelhető klaviatúra alkalmazkodik az adott eszköz operációs rendszerének dedikált billentyű-funkcióihoz, így minden esetben a már megszokott kiosztás mellett érhetőek el a különböző funkciók és gyorsbillentyűk. A Windows és a Mac OS mellett az Android és az iOS alapú eszközök támogatása egyaránt megoldott, így akár Apple TV, Chromecast vagy Intel Compute Stick mellé is remek választás lehet egy ilyen billentyűzet.

A két év garanciával érkező Logitech K380 Multi-Device Bluetooth Keyboard a mellékelt AAA formátumú elemekkel átlagos használat mellett nagyjából két évnyi üzemidőt kínál. A kékben és szürkében érkező billentyűzet 44,99 eurós listaáron válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, méghozzá hamarosan.

A vállalat egy bluetoothos egérrel is előrukkolt, ami a Logitech M535-ös típusjelzést viseli. Az elemmel együtt is csak mindössze 82 grammos egér 100,5 milliméter hosszú, 61,1 milliméter széles és 33 milliméter magas, a mellékelt AA formátumú elemmel pedig nagyjából 10 hónapig képes üzemelni. A rágcsáló Bluetooth kapcsolaton keresztül nem csak Windows és Mac OS X alapú konfigurációkkal, de Android, ChromeOS vagy iOS alapú mobileszközökkel is hatékonyan használható, pontos működéséről pedig lézeres szenzor gondoskodik. A szenzor a legkülönfélébb felületeken is pontosan, hatékonyan dolgozik, így fém kávéasztalon éppúgy használhatjuk, mint megszokott íróasztalunkon.

A termék kényelmes, kézbe simuló kialakítást kapott, a kritikus pontokon pedig némi gumírozással is ellátták. Jó hír, hogy az új egér navigációs gombjai programozhatóak, így olyan funkciókat rendelhetünk hozzájuk, amilyeneket csak akarunk. Windows 10 és Mac OS X alatt élvezhetőek a háromujjas söprő gesztusvezérlés előnyei is: előbbinél a Task View, utóbbinál pedig a Mission Control nyitható meg ilyen módon. A kényelmes tartalom-görgetést biztosító egér szürke és kék színben válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára pedig a billentyűzethez hasonlóan 44,99 euró lesz.

Mindkét új perifériához elérhető a Logitech Options Software, amellyel az egér és a billentyűzet minden fontosabb tulajdonsága testre szabható. Az új egér szeptembertől, az új billentyűzet pedig októbertől lesz kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward