Bemutatkozott az AMD RYZEN Threadripper Pro sorozata

A Threadripper Pro sorozat tagjai nyolccsatornás memóriatámogatással érkeznek, valamint a Pro modellekre jellemző szolgáltatások sem hiányoznak a repertoárjukból.

Bemutatkozott az AMD RYZEN Threadripper Pro sorozata

Ahogy az a pletykák alapján sejthető volt, az AMD végül előrukkolt egy új processzor-sorozattal, amely a RZYEN Threadripper Pro nevet kaptak. Az újdonságok lényegében az EPYC szerverprocesszorokkal mutatnak rokonságot, ám funkcionalitás és felszereltség terén különböznek tőlük annak érdekében, hogy a klasszikus munkaállomások és szerverek közé eső igényeket maradéktalanul kielégíthessék.

Galéria megnyitása

Hasonló termékeket már az Intel is piacra dobott, gondoljunk csak a Xeon W-3175X processzorra, illetve a hozzá tartozó speciális platformra, ami lényegében megteremtette a Prémium HEDT kategóriát. Most az AMD is ebbe a kategóriába hozott újdonságokat, amelyek csak és kizárólag az OEM partnerek számára lesznek elérhetőek. Közülük is ki kell emelni a Lenovót, ugyanis ez a gyártó lesz az, aki néhány hónapig kizárólagos jogot kap a speciális munkaállomások építésére és forgalmazására, ám ahogy az exkluzivitás elmúlik, a processzorok egyéb gyártók kínálatában is feltűnhetnek.

Galéria megnyitása

A RYZEN Threadripper Pro sorozat tagjainál a normál Threadripper modellekhez képest fontos változás, hogy a memóriavezérlő már nem négy, hanem maximum nyolc csatornával áll a felhasználók rendelkezésére, legyen szó ECC RDIMM, RDIMM, vagy éppen UDIMM típusú memóriamodulokról. Fontos azt is megemlíteni, hogy a platform maximum 2 TB-nyi rendszermemória használatát teszi lehetővé, ami az AMD szerint a hasonló kategóriájú konkurens megoldásokhoz képest dupla memória-kapacitást jelent. Előrelépés a konkurenciához képest az is, hogy PCI Express 4.0-s sávokat kínál a rendszer, méghozzá összesen 128-at – utóbbi két és félszer nagyobb adatátviteli sávszélességet nyújt, mint egy konkurens kétprocesszoros rendszer.

Galéria megnyitása

A 280 W-os TDP kerettel rendelkező processzorokat a professzionális tartalomgyártók számára készítették, valamint a Pro modellekre jellemző szolgáltatásokkal is felvértezték őket. Utóbbinak köszönhetően extra biztonságra, DASH menedzselhetőségre, valamint AMD Memory Guard támogatásra is számíthatunk, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Galéria megnyitása

Az AMD egy érdekes összeállítást is közölt azzal kapcsolatban, milyen teljesítményre képes egyetlen RYZEN Threadripper Pro 3995WX típusú processzor egy olyan rendszerrel szemben, amelyben két darab Intel Xeon Platinum 8280-as processzor található. Az eredmények beszédesek, ám a teljes, minden fontos részletre kiterjedő képet majd az első független tesztek mutatják meg.

Az új processzorok publikus listaárat nem kaptak, ugyanis csak az OEM partnerek számára érhetőek el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap