Shop menü

BALJÓS RAJTNAK NÉZ ELÉBE A DRAGON AGE

Nem biztos, hogy a rajongókat érdekelni fogja az új irány.
Török Roland
Török Roland
Baljós rajtnak néz elébe a Dragon Age

A múlt héten az Electronic Arts és a Bioware bejelentette, hogy az eddig Dreadwolf alcímen futó új Dragon Age játék neve megváltozott, innentől kezdve Dragon Age: The Veilguard-ként hivatkozhatunk rá. A Bioware szerint a névváltásra azért volt szükség, hogy a játékos és a csapata szerepét hangsúlyozzák inkább, mint egyéb, nem játszható szereplőkét. 

A furcsa elnevezés után érkezett viszont egy trailer, ami érkezése pillanatától kezdve kapja a negatív értékeléseket YouTube-on. A lenti trailer a cikk írásakor 40 ezer lájk mellett 230 ezer dislájkkal rendelkezik, ami mellé hozzájön a rengeteg kritikus kommentelő is. 

A trailer elég messze került az eredeti Origins játék hangulatától, egy ilyen bohókás akciójáték érzetét kelti a sötét fantasy helyett. A Bioware egy jó ideje már nem a régi, így sokan el is vesztették a hitüket a címben, ám a fejlesztők egy újabb videóval is készültek, amiben végre a játékot mozgás közben is láthatjuk. 

A The Veilguard megítélése a játékmenet videó után egy kicsit javult, de a taktikai lehetőségek mellett elég sok akció jelenet vár majd ránk, és ez nem biztos, hogy jó így.  Sokan úgy is értékelik a játékot, hogy a Dragon Age elkanyarodik a Mass Effect irányába, vagyis inkább az akció, mintsem a megfontolt játékmenet innentől kezdve az irányadó, míg mások úgy értékelik a láttottakat, hogy innentől kezdve a Baldur’s Gate 3 sokkal jobban számít Dragon Age-nek, mint a The Veilgard. 

A megjelenés után mindenesetre eldől majd a játék sorsa, érkezése idén ősszel lesz esedékes, a platformok között pedig az Xbox Series, PS5 konzolokat, illetve a PC-t fogjuk megtalálni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére