Az XFX nem kér a GeForce GTX 400-asokból

A tegnapi nap folyamán már megismerkedhettünk a piac főbb szereplőinek GeForce GTX 400-as videokártya kínálatával, de sokan csalódottan vehették észre, hogy az XFX bizony egyetlen termékkel sem képviselteti magát a mezőnyben. Ennek az egésznek igen egyszerű oka van: a korábban kizárólagos Nvidia partner, aki jó ideje már az AMD számára is gyárt kártyákat, úgy döntött, hogy a GeForce GTX 400-as sorozat tagjait kihagyja portfóliójából.

Az XFX nem kér a GeForce GTX 400-asokból

A tegnapi nap folyamán már megismerkedhettünk a piac legtöbb szereplőjének GeForce GTX 400-as videokártya kínálatával, de sokan csalódottan vehették észre, hogy az XFX bizony egyetlen termékkel sem képviselteti magát a mezőnyben. Ennek az egésznek igen egyszerű oka van: a korábban kizárólagos Nvidia partner, aki jó ideje már az AMD számára is gyárt kártyákat, úgy döntött, hogy a GeForce GTX 400-as sorozat tagjait kihagyja portfóliójából.

Az XFX ennek értelmében egyetlen GeForce GTX 470-es vagy 480-as videokártyát sem dob piacra. A cég egyébiránt az Nvidia egyik legnagyobb AIB partnere, így a bejelentés nagyon nagy jelentőséggel bír. A gyártó illetékesei magyarázatként annyit mondtak, hogy ők mindig is arról voltak híresek, hogy a piacot a legjobb teljesítményű videokártyákkal szolgálják ki és ezzel a hagyománnyal a jövőben sem kívánnak szakítani. A gyártó emberei sejtelmesen csak annyit jegyeztek meg, hogy az idő hamarosan eljön, amikor kiderül, kinek van nagyobb fegyvere.

A lépés egyébként sejthető volt, ugyanis az XFX nem volt rajta azon a listán sem, amelyen az Nvidia azon partnerei szerepelnek, akik Fermi-alapú GeForce-okat kínálnak majd. Az XFX ennek ellenére nem zárkózott el attól, hogy a későbbiekben az alacsonyabb árkategóriában helyet kapó Fermi alapú videokártyákat felveszi termékpalettájára, de mivel a GF104, GF106 és GF108-as GPU-val ellátott videokártyák megjelenése még messze van, így erről korai beszélni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward