Shop menü

AZ ÚJ CYBERPUNK 2077 PATCH 90%-RA NÖVELI A NYOLCMAGOS PROCESSZOROK KIHASZNÁLTSÁGÁT

Az új optimalizációk jóvoltából a RYZEN processzorok mellé már nem kellenek majd modok, natív lesz az SMT támogatás használata is.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az új CyberPunk 2077 patch 90%-ra növeli a nyolcmagos processzorok kihasználtságát

A CD Projekt RED egyik fejlesztője, Filip Pierścińsk nemrégiben egy igencsak jó hírt jelentett be, aminek a CyberPunk 2077 játékosok többsége egészen biztosan örülni fog. A rövidesen érkező 2.0-s patch, amit nagyon-nagyon régóta várnak már a gamerek, valamint az ugyancsak várva várt Phantom Liberty kiegészítő rövidesen megjelenhet, a többmagos processzorok kihasználtsága pedig jelentősen javulni fog, hála a motorháztető alatt elvégzett optimalizációknak.

A Twitter – vagyis most már az X – virtuális hasábjain tálalt információ szerint a CyberPunk 2077 képes lesz kiaknázni a többmagos processzorokban rejlő potenciált, ami egy nyolcmagos processzor esetében azt jelenti majd, hogy a központi egység kihasználtsága a 90%-ot is elérheti. Ettől a kihasználtsági szinttől abszolút nem kell megijedni, ez egy tudatos fejlesztés eredménye, azt ugyanakkor érdemes lesz ellenőrizni, hogy a magas processzorterheléshez megfelelő hűtőteljesítmény társul-e a processzorhűtő részéről. A fejlesztő szerint a hűtés hatékonyságának vizsgálatához érdemes lefuttatni egy CineBench tesztet és érdemes figyelni, maximális terhelés alatt mennyire melegszik a központi egység, így játék alatt sem érnek majd kellemetlen meglepetések.

Galéria megnyitása

A frissítés jóvoltából az AMD RYZEN processzorokhoz nem kell többé modokat használni ahhoz, hogy a RYZEN Simultaneous Multi-Threading (SMT) támogatást hatékonyan igénybe vehesse a játék. A fejlesztő szerint a játékosok lehetőség szerint csak maximum nyolc processzormagig használják az SMT támogatást, e felett már érdemesebb kikapcsolni azt – a végső döntés persze minden esetben a gamereké lesz. Ezek az optimalizációk különösen jól jöhetnek majd a RYZEN 7000X3D sorozatának tagjaihoz is.

Az egyelőre hivatalosan nem derült ki, hogy a 2.0-s frissítés pontosan mikor jelenik meg, ám egyes pletykák szerint akár már ezen a héten kiadhatja a fejlesztő.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére