Az Anthem felé közelíthet a Dragon Age 4

A BioWare hosszú távon szeretné monetizálni a játékot, de egyelőre sok a bizonytalanság.

Az Anthem felé közelíthet a Dragon Age 4

Miután a Kotaku újságírója feltárta, hogy milyen állapotok uralkodtak a BioWare-nél az Anthem fejlesztése alatt, több belsős forrás segítségével arról is képet kapott, hogy mi a helyzet a Dragon Age 4 körül jelenleg. Ezek szerint az eredetileg Joplin munkacímen készülő játék egy hagyományosabb RPG lett volna, ahol sokat számítottak a játékosok döntései és annak következményei. A források szerint a játék világa kisebb lett volna a Dragon Age: Inquisitionnél, azonban annál részletesebbre, mélyebbre és reaktívabbra tervezték.

Miután egyértelművé váltak az Anthem fejlesztése körüli problémák, a Joplin fejlesztését leállították és gyakorlatilag rebootolták az egészet annak érdekében, hogy az Electronic Arts mantrájának megfelelően egy "játék-mint-szolgáltás" típusú formában kezdjék újra. Ezzel párhuzamosan az eredetileg a Dragon Age: Inquisition kódbázisára épülő játékot áttették az Anthem kódbázisára, hogy könnyebben bele tudjanak építeni egy "élő szolgáltatásra épülő" komponenst, ami hosszabb távon tud bevételt termelni a kiadónak.

Azt nem tudni, hogy az eredeti tervek közül mennyi maradt meg a reboot után, de a Dragon Age-sorozat addigi kreatív igazgatója, Mike Laidlaw az újrakezdést követően hagyta el a BioWare csapatát. Casey Hudson, a BioWare vezetője elmondta 2018-ban, hogy a Dragon Age 4 alapvetően sztori- és karakterközpontú lesz, és az "élő szolgáltatás" mindössze annyit jelent, hogy úgy tervezik meg a játékot, hogy ahhoz folyamatosan tudjanak új történetek érkezni a megjelenés után.

Szóval jelenleg ott tartunk, hogy valójában semmi nagyon konkrétat nem tudni, hiszen a fejlesztés még nagyon az elején tart. A Kotaku egyik forrása úgy jellemezte a jelenlegi koncepciót, mint "Anthem sárkányokkal", míg más források szerint nem egészen pontos - ők azt mondták, hogy egyszerűen csak az egyjátékos rész mellé kerül egy multiplayer, ahova a játékosok rendszeresen visszatérhetnek majd (ilyen mondjuk már az Inquisitionben is volt).

Végül a BioWare egyik jelenlegi alkalmazottja a következőt mondta: "Tudom, hogy mindez még ötször meg fog változni a következő két évben".

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap