Árakat kaptak a Haswell alapú Gigabyte Brix-ek

Az újdonságok megjelentek a Newegg kínálatában, így végre kiderült, mennyibe kerülnek.

Árakat kaptak a Haswell alapú Gigabyte Brix-ek

A Gigabyte Brix barebone asztali számítógép-sorozata nemrégiben új tagokkal bővült, amelyek Ivy Bridge helyett immár Haswell alapokon nyugszanak. Az apró asztali számítógépek elődeiknél azért is vonzóbbak, mert kettő helyett végre négy darab USB 3.0-s port kapott helyet rajtuk.

Az újdonságok néhány hete mutatkoztak be, ám akkoriban még nem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd. Most végre megtört a jég, ugyanis a Newegg kínálatában feltűnt három modell, a GB-BXi3-4010, a GB-BXi5-4200 és a GB-BXi5-4200, amelyek sorrendben 299,99, 389,99 és 529,99 dollárba kerülnek. Rajtuk kívül anno egy negyedik modellről is érkezett információ, ám az egyelőre nem derült ki, hogy ez a példány pontosan mennyibe kerül majd.

A konfigurációk csak és kizárólag processzor tekintetében különböznek egymástól: a GB-BXCE-2955 egy Celeron 2955U, a GB-BXi3-4010 egy Core i3-4010U, a BXi5-4200 egy Core i5-4200U, a BXi7-4500 pedig egy Core i7-4500U típusú Haswell processzort alkalmaz. Mind a négy központi egység 15 wattos TDP-vel érkezik, azaz alacsony fogyasztású megoldásoknak tekinthetőek. A Celeron modell kivételével mindegyik processzor Intel HD Graphics 4400-as integrált videó vezérlővel gazdálkodik.

Az új Brix-ek mindannyian 106,68 x 114,3 x 30,48 milliméteres méretűek, és mindannyian felszerelhetőek monitor vagy HD televízió hátuljára, hála a VESA rögzítő keretnek, ami alap esetben is a kínálat részét képezi. A HDMI és mini-DisplayPort videó kimenetekkel rendelkező Brix-ek négy darab USB 3.0-s portot és egy Gigabites Ethernet csatlakozót kaptak, belsejükben pedig két DDR3-as So-DIMM memóriafoglalat, egy mSATA slot és egy mini-PCIe slot lapul.

Mivel barebone, azaz félkész termékekről van szó, így a rendszermemóriát és az mSATA adattárolót a leendő tulajdonosnak külön kell megvásárolnia. A mini-PCIe slotban a 802.11 b/g/n WiFi vezérlőt és a 4.0-s Bluetooth vezérlőt tartalmazó bővítőkártya lapul.

A Haswell alapú Gigabyte BRIX konfigurációk hamarosan széles körben is elérhetővé válnak, ami komoly fegyvertény lehet, hiszen így előbb lehet őket megvásárolni, mint riválisaikat, a Haswell alapokon nyugvó Intel NUC-okat, amelyek még nem érkeztek meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward