AMD alapokat használó Microsoft Surface eszközök jöhetnek

Az AMD számára újabb nagy győzelmet jelentene a Microsoft készülékeinek meghódítása.

AMD alapokat használó Microsoft Surface eszközök jöhetnek

A Microsoft már egy ideje kínál a felhasználók számára saját hardveres eszközöket, elsősorban referencia jelleggel. És ezekben a készülékekben, notebookokban és táblagépekben eddig még mindig közös nevező volt, hogy az Intel által gyártott hardvert használták – ha a maroknyi ARM-os eszköztől eltekintünk. De friss hírek szerint ez hamarosan megváltozhat.

Az AMD előmenetele új szintre érhet el azzal, hogy már a Surface termékekben is megjelenhet, és így megtörheti a hosszú ideje tartó exkluzív partnerkapcsolatot a Microsoft és az Intel között. A Microsoft következő Surface eseménye október 2-án kerül megrendezésre, szóval hamarosan kiderül, hogy ez a pletyka igaznak bizonyul-e. Az AMD az utóbbi időben nagyon sokat lépett előre, és a kiemelkedő teljesítményének köszönheti a sikereit, így kerülhet be a Surface termékekbe is. Bár a hordozható eszközök frontján kicsit nehezebb a feladata, mint az asztali konfigurációk terén, de már itt is megkaphatja az esélyt arra, hogy bizonyítson.

A kiszivárgott információk alapján a Ryzen 3000 széria elsősorban a nagyobb megjelenítővel szerelt Surface Laptopban bukkanhat majd fel, ami a forrás szerint annak tudható be, hogy ott kevésbé számít az energiahatékonyság. A fogyasztásban ugyanis még mindig hátrányban lehet az AMD az Intellel szemben. A Microsoft állítólag hosszas belső tesztelést követően dönthetett úgy, hogy az AMD—nek is esélyt ad néhány termékénél. Valószínűleg a Ryzen 3000H vagy a Ryzen 3000U sorozat tagjai (Picasso) lehetnek a szerencsés kiválasztottak, de ilyen pontos információkról eddig nem esett szó. A 15 hüvelykes Surface noteszgépben tehát az AMD hardvere új otthonra lelhet, és megfelelő teljesítményt biztosíthat, de emellett egyébként más Surface gépekbe is bekerülhet a friss pletyka alapján.

Galéria megnyitása

Bár korrekt forgalmat tudnak már elérni egyes Surface modellek, de igazából a Microsft nem ad el kiemelkedően nagy mennyiségű hardvert, és nem is ezért lenne ez nagyon fontos lépés az AMD számára. Ebben az esetben azon van a hangsúly, hogy a Surface készülékek esetenként irányt mutatnak a többi nagy gyártó számára. És, ha az AMD processzorához is igazítja a Windows 10 operációs rendszert futtató készülékeit a Microsoft, akkor azzal megadhatja a lendületet az olyan partnerek számára, akik eddig szintén az Intelt részesítették előnyben.

Az AMD az asztali számítógépekben már jó pozícióba került az Intellel szemben, de a hordozható gépezetek terén továbbra is nagy előnyben van az Intel. Viszont amennyiben a Microsoft tényleg elkezdi az AMD fejlesztéseit használni a Surface készülékekben, az hatalmas lökést adhat a mobil szegmensben a vöröseknek, és talán a következő hónapokban már egyre több olyan noteszgép és ultra-hordozható készülék debütálhat, amiben AMD szív fog dobogni.

Ha pedig már a Surface modellek érkezésénél tartunk, akkor zárásul azt még meg kell említetni, hogy egyre több a pletyka egy olyan eszköz bevetésre kerüléséről, ami kettő megjelenítővel lenne felszerelve. A Centaurus kódnévre hallgató masina érdekesnek ígérkezik, kíváncsian várjuk, hogy tényleg reflektorfénybe kerül-e, és ha valóban érkezik egy ilyen eszköz, akkor azt milyen módon próbálja majd vonzóvá tenni a Microsoft a vásárlók szemében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap