Aimpad technológiát is használ a Cooler Master új gamer billentyűzete

Az MK850 minden tartalmaz, amire csak szükség lehet, sőt, extraként még 8 nyomásérzékeny gombot is kapott.

Aimpad technológiát is használ a Cooler Master új gamer billentyűzete

A Cooler Master legújabb mechanikus gamer billentyűzete egy igazán különleges technológiát rejt. Megkapta ugyanis az ikonikus Aimpad analóg megoldását, amellyel sokkal finomabban irányíthatjuk a különböző játékokat, kb. mint a kontrollerek analóg karjaival. Ez röviden azt jelenti, hogy az ilyen gomboknak nem csak két állása van (lenyomva és nem lenyomva), hanem rengeteg köztes is, így precízebb irányítást tesznek lehetővé (például egy autós szimulátorban kanyarodáskor).

Az MK850-es billentyűzet esetében – amit azonos neve miatt könnyű összekeverni a Logitech hasonló nevű billentyűzetével – az Aimpad technológiája az általában irányításra használt gomboknál aktív (QWER és ASDF). A hivatalos leírás alapján ezek a gombok is mechanikusak, csak infrafénnyel figyelik, hogy mennyire nyomtuk le őket. A mechanika esetében a Cherry MX Red kapcsolójára esett a választás, ami 45 cN nyomás hatására éri el a kapcsolási pontot, vagyis könnyebben lenyomható, mint a többi Cherry MX mechanika. Az egyes billentyűk mögé természetesen 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes RGB LED alapú világítás került, ami billentyűnként programozható, valamint makrók rögzítésére is van lehetőség. A billentyűzet segítségével a makrók rögzítése akár játék közben is megoldható, valamint a világítás paramétereit is módosíthatjuk különböző billentyűkombinációk segítségével. Ha viszont elég volt a játékból, a multimédiás tartalmak lejátszásakor jól fognak jönni a multimédiagombok, amelyekből 5 dedikált van a billentyűzeten.

Galéria megnyitása

Extra, hogy a billentyűzet felső élébe két darab precíziós görgőt építettek, amelyek segítségével szabályozhatjuk a hangerőt, de akár a DPI módosítására, illetve sok egyéb dologra is bevethetjük őket – például multimédiás tartalmak vezérlésére is. Az 512 KB-nyi fedélzeti memóriával ellátott, 5 makró tárolására képes billentyűzet egy 32-bites ARM Cortex M3-as processzorral dolgozik, válaszideje 1 ezredmásodperc. Az alumínium felső borítással, illetve műanyag házzal rendelkező MK850-es billentyűzet aljára egy mágnesesen rögzíthető, műbőr bevonattal ellátott csuklótámasz került a maximális kényelem érdekében.

Az MK850 az adott rendszerhez 1,8 méter hosszú USB 3.0-s kábelen keresztül kapcsolódik, amelyek másik oldalán USB-C csatlakozó található, azaz a kábelt szükség esetén könnyedén leválaszthatjuk a billentyűzetről. Az újdonság 494 milliméter széles, 268 milliméter mély és 55 milliméter magas, tömege pedig 1090 grammnál.

A Cooler Master újdonsága két év jótállással kerül az üzletek polcaira, ára 63 900 forint. Az MK850 várhatóan március közepétől lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap