A vártnál előbb jöhet a Microsoft Surface Duo

A hajtogatható mobileszköz azonban nem a legújabb csúcshardvert foglalja majd magában.

A vártnál előbb jöhet a Microsoft Surface Duo

A Microsoft tavaly októberben kettő olyan készülékről is lerántotta a leplet, melyeknek kettő kijelzőjük volt, és ezt kihasználva nyújtanak rendkívül érdekes lehetőségeket. Viszont akkor megtudhattuk, hogy mind a kettő szerkezetnek a debütálásra sokáig kell még várni.

A redmondiak eredetileg azt mondták, hogy a Surface Duo és a Surface Neo is 2020 ünnepi időszakát megelőzően fog majd debütálni, hogy az év végi nagy vásárlási lázat már meg tudja ezekkel lovagolni a vállalat. Most azonban pozitívabb információk érkeztek a Surface Duóval kapcsolatosan. Nagyon úgy fest, hogy ez a termék már valamikor a nyár folyamán kereskedelmi forgalomba kerülhet, szóval hónapokkal hamarabb elrajtolhat, mint azt a Microsoft gondolta.

Galéria megnyitása

Egy a fejlesztéshez közel álló informátor elmondása szerint a hardver gyakorlatilag már teljesen készen áll, csak az Android operációs rendszernek a kialakítása az, ami még időt igényel. A fejlesztői csapat azon van, hogy a lehető legjobb alkalmazásélményt hozza össze itt, és ezért mindenre nagy figyelmet fordít az optimalizálásnál.

Az új információk alapján nem kizárt, hogy már tavasszal hallani fogunk majd a Surface Duóról a Microsoft Build 2020 esemény keretében. A május 19. és május 21. között megrendezésre kerülő rendezvényen elvileg ott lesz majd a Surface Book 3 és a Surface Go 2, plusz talán a Surface Duo megjelenésével kapcsolatban is kapni fogunk részletesebb tájékoztatást.

Galéria megnyitása

A Surface Neo a Windows 10X operációs rendszert futtatja majd, a Duo azonban már az Androiddal lép majd a színre, ami igazán érdekessé teszi a terméket. Ennek a megoldásnak a megjelenítői egyenként 5,6 hüvelykesek, és teljesen nyitott állapotban egy nagyjából 8,3 colos felületet nyújtanak – persze középen kettészelve.

A Microsoft már kiadta a Surface Duo mellé az előzetes fejlesztői eszközöket, hogy a programozók fel tudjanak készülni a szerkezet debütálására, megfelelően optimalizálják addig a programjaikat a különleges környezethez.

Galéria megnyitása

Ami azonban sajnálatos hír, hogy már biztosan nem új generációs hardver dolgozik majd a masinában, hanem egy korábbi alapot felhasználva jött létre. A teljesítményért a Qualcomm Snapdragon 855 rendszerchip felel majd, amihez alapesetben 6 GB-nyi rendszermemória fog társulni. Elvileg mindössze 64 GB-os induló tárhellyel lehet kalkulálni, ami meglehetősen szűkös már. A RAM és az adattároló lehet kövérebb, viszont a Snapdragon 855-nek fix helye van jelen állás szerint. Itt nem lesz 5G támogatás sem jelen állás szerint.

Azok tehát csalódottak lehetnek majd, akik egy minden földi jóval megáldott készülékben reménykednek. A Microsoft viszont ettől függetlenül megpróbál majd kitenni magáért, és például a kamerarendszert tekintve arról beszélt, hogy élvonalbeli megoldással szolgál majd. És ha így lesz, akkor már mással is fel tudja majd magár hívni az érdeklődők figyelmét amellett, hogy érdekes formátummal szolgál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap