A tuningolás svájci bicskája 790FX lapokhoz

A tuningolás svájci bicskája 790FX lapokhoz

Az AMD Spider platformjának tavaly novemberi megjelenésével egy időben debütált az Overdrive Utility, amely a 790FX alaplapok tuningolásakor legalább annyira hasznos, mint egy svájci bicska. A vállalat hivatalos weboldaláról eddig nem lehetett letölteni a segédprogramot, így az érdeklődőknek más módot kellett találniuk a program letöltésére, de ennek most vége: mostantól hivatalosan is elérhető az Overdrive alkalmazás a gyártó oldaláról.

Az AMD hivatalos weboldalán megtaláljuk az alkalmazást a letöltések között, az AMD különböző tükörszerverek segítségével teszi elérhetővé a programot, ezek a hivatkozások a TechPowerUp és az ASUS oldalára mutatnak. Korábbi 790FX cikkünkben már mi is bemutattuk a hasznos kis alkalmazást, amelynek egyetlen baja, hogy kizárólag 790FX lapkakészletre épülő deszkákkal vehetjük hasznát.

Az alkalmazás segítségével könnyedén emelhetjük a processzor órajelét, de figyelemmel kísérhetjük a rendszer paramétereit is, egyszóval mindent tud az alkalmazás, amire csak szükség lehet egy sikeres tuning esetében. A beállított órajeleket különböző stabilitás tesztelő megoldásokkal ellenőrizhetjük, de akár tesztprogramokat is futtathatunk a teljesítmény ellenőrzéséhez.

Az Overdrive Utility nem csak kitűnő tuning alkalmazás, hanem az egyetlen hivatalos megoldás is egyben a TLB címfordítási hiba patch-ének alkalmazásához. Ha a TLB patchet ki szeretnénk iktatni, akkor a Turbo gombra kell kattintanunk, amely az alkalmazás ablakának jobb felső sarkában helyezkedik el. A "sárga" és a "piros" beállítások igazolják, hogy a patch valóban le van tiltva.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward