A távmunka előnyei

Bizalmatlanok a brit főnökök a távmunka intézményét illetően, derült ki a LogMeIn által megrendelt friss felmérés eredményeiből: ezek szerint a kis- és középvállalkozások vezetőinek 21%-át (tehát gyakorlatilag minden ötödiket) komolyan aggasztja a távmunka gondolata.

A távmunka előnyei

Galéria megnyitása
Bizalmatlanok a brit főnökök a távmunka intézményét illetően, derült ki a LogMeIn által megrendelt friss felmérés eredményeiből: ezek szerint a kis- és középvállalkozások vezetőinek 21%-át (tehát gyakorlatilag minden ötödiket) komolyan aggasztja a távmunka gondolata.

Úgy tűnik tehát, hogy ők még mindig a klasszikus sztereotípiák áldozatai, melyek szerint az otthonról dolgozó munkatárs későn kel, a gépénél reggelizik és igazából minden más jobban leköti, mint a munka. Láthatólag hozzájuk még nem jutottak el a LogMeIn ezirányú egyéb vizsgálódásainak eredményei.

 

A távmunka lehetőségeit vizsgáló kutatásaik során ők ugyanis egyértelműen azt állapították meg, hogy az összességében kimondottan jó hatással van nem csak a dolgozó termelékenységére, de az elégedettségére, és így összességében a vállalat egészének hatékonyságára is. Öt lényeges tényezőt különítettek el e téren:

1.) A távmunkában dolgozók gyakran még több időt fordítanak a munkájukra, mint irodista kollégáik, ám ennek ellenére többnyire jóval elégedettebbek is azoknál.

2.) A távmunkatárs érdekes módon jobban kötődik is a vállalathoz, így kisebb eséllyel fog felmondani.

3.) A távmunka non-stop ügyfélszolgálatot tesz lehetővé, a földrajzi korlátok teljes kiiktatásával, ami így jelentős versenyelőnyt is biztosít az ezt a lehetőséget kiaknázó vállalatoknak.

4.) Ha a vállalatok megengedik a lebetegedett munkatársaiknak az otthonról való munkavégzést, nyilvánvalóan elejét vehetik a fertőzés elterjedésének a többi munkatárs között, ami így lényegesen csökkenő betegszabadsági kiadásokat eredményez, a termelékenység megőrzéséről nem is szólva.

5.) A rugalmasság és az emberbarát légkör általában véve jó hangulatot eredményez nem csak a munkatársak körében, de az ügyfelek felé is pozitív képet közvetít. A kellően fejlett távmunka-megoldások emellett egyszerűek és költséghatékonyak is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap