A Sony nem szeparálja el tovább a PS4-es Minecraft játékosait

Nagyszerű hír ez az eddig elszeparált barátoknak.

A Sony nem szeparálja el tovább a PS4-es Minecraft játékosait

Az igazat megvallva, az elmúlt pár évben nem szimpatizáltam a Sony-val, mert bár mindig is PlayStation konzolos voltam, valahogy a konzervatív, fejlődésre képtelen hozzáállásuk a Microsoft gépe felé terelt.

Egészen elképesztő folyamatok játszódtak le a játékiparban, hiszen amikor a már az ultrakonzervatív Nintendo is engedi a keresztjátékot a Switch és az Xbox között, akkor valami baj van azzal, aki ellene van a folyamatnak és még mindig ragaszkodik a régi, de buta elveihez. A Microsoft régóta kopogtatott a Sony-nál, hogy szeretnék, hogy a Minecraft játékosok együtt játszhassanak minden platformon, a japán vállalat részéről viszont csak egy gyenge alibire futotta, miszerint akkor nem tudnák megvédeni online játékosaikat a virtuális térben, hiszen nem tudnák kitiltani például az Xboxos trollokat.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán és a Fortnite-tal a Sony is megenyhült, végre lehetőség nyílt arra, hogy a rivális konzolosok egymással játszhassanak tesztkörnyezetben, végül pedig a Call of Duty Modern Warfare óta ennek a funkciónak a használatának a Sony sem szab gátat. Így történhetett meg, hogy a Bedrock nevű Minecraft verzió a mai napon megérkezik a PlayStation 4 konzolokra is, így mostantól kezdve nincs határa annak, hogy ki kivel szeretne együtt játszani a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb videojátékával.

A PlayStation 4-es változat eddig különbözött a többi platformtól, a Microsoft közleménye szerint a frissítéssel elérhetővé válik a Bedrock változat is, de aki akar, játszhat továbbra is a PS4 Edition-nel, viszont utóbbit nem lehet már majd megvásárolni külön. A dolog érdekessége, hogy a Bedrock verzió működtetéséhez szükséges lesz belépni egy Xbox fiókba, ezáltal biztosítva lesz, hogy a vásárlásaid minden platformon megmaradjanak.

A frissítésnek hála az Xbox One, Windows 10, Nintendo Switch, iPhone, Android, Gear VR és végül a PlayStation 4 felhasználók kapcsolódhatnak össze.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap