A Samsung 8 nm-es gyártástechnológiáját használják az Nvidia Ampere GPU-k?

Úgy tűnik, a felsőkategóriás GeForce videokártyák esetében a TSMC 7 nm-es gyártástechnológiája helyett a Samsung 8 nm-es megoldása juthat szerephez.

A Samsung 8 nm-es gyártástechnológiáját használják az Nvidia Ampere GPU-k?

Az Nvidia következő generációs, Ampere architektúra köré épülő grafikus processzorai, amelyek a gamereket veszik célba, várhatóan idén szeptember folyamán mutatkoznak be. Az Ampere sorozatú videokártyákkal kapcsolatban az elmúlt hetek folyamán már több pletyka is napvilágot látott, most azonban arra is fény derült, pontosan mely vállalatnál, milyen csíkszélességgel készülhetnek az új grafikus processzorok.

Az információ kopitke7kimi-től származik, aki a korábbiakban már több olyan pletykát is szállított, amelyekről későbbi kiderült, megalapozottak voltak és hiteles forrásból származnak, így talán érdemes lehet „meghallgatni”, mit „mond” az Ampere sorozat gyártástechnológiájával kapcsolatban.

Galéria megnyitásaAmennyiben a mostani információi is helyesek, úgy arra számíthatunk, hogy az Ampere sorozatú GeForce videokártyákon Samsung által gyártott grafikus processzorok kapnak helyet, vagyis nem a TSMC 7 nm-es csíkszélességét veszi igénybe az Nvidia.

A Samsung háza táján a 8 nm-es node-ra esett a választás, ami a 10 nm-es node továbbfejlesztett változatának tekinthető. A 8 nm-es változat esetében – számos egyéb optimalizáció mellett – a kapuelektróda dizájnján változtattak, ami így 6%-kal kisebb lett, ez pedig segített a tranzisztorsűrűség növelésében. Ennél a gyártástechnológiánál az optimalizációk hatására egy négyzetmilliméteren 61 milliónál is több tranzisztor foglal helyet.

A Samsung 8 LPP gyártástechnológiáját az Nvidia a felsőkategóriás videokártyáihoz vetheti be, vagyis a GA102-es lapka, amely legalább három felsőkategóriás Nvidia videokártya alapját adhatja, erre a csíkszélességre támaszkodhat. Arról nincs hír, hogy a középkategóriába, illetve a belépőszintre szánt termékek esetében pontosan mely gyártó szolgálatait veszi igénybe a vállalat, de alighanem erre is hamarosan fény derül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap