A Realtek nagy dobásra készül a GbE vezérlők piacán

A vállalat a Realtek Dragon segítségével szeretné meghódítani a játékosoknak szánt GbE vezérlők szegmensét.

A Realtek nagy dobásra készül a GbE vezérlők piacán

A Realtek alaplapra integrált hálózati vezérlőit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni: ezek a vezérlők nagyon sokáig a piac legnépszerűbb megoldásai voltak, és az olcsóbb alaplapok esetében még mindig népszerűek, ám a riválisok az utóbbi évek folyamán megtalálták a receptet arra, hogyan nyerjék meg a felsőkategóriás integrált GbE chipet igénylő játékosokat és üzleti felhasználókat, ezáltal pedig magukat az alaplapgyártókat is. Emiatt a Realtek felsőkategóriába pozícionált hálózati vezérlői egyre jobban veszíteni kezdtek piaci részesedésükből, míg az Intel saját vezérlői, valamint a Qualcomm Killer sorozatú megoldásai egyre népszerűbbekké váltak.

Fotó: AnandTech

A riválisok több előnyt is kínáltak a Realtek megoldásaihoz képest: esetükben például alacsonyabb volt a driver overhead és a késleltetés is. A Realtek a helyzet javításának érdekében megpróbálta az RTL8111 sorozathoz készített drivereit fejlesztgetni, optimalizálni, ám ezek a változások nem hozták meg a várt fordulatot, így a vállalat új chippel esik neki a felsőkategóriának.

Fotó: AnandTech

A Realtek Dragon márkanév alatt futó megoldás az RTL8118AS kódnevet viseli, és nem csak nevében újult meg. A PCIe alapú kapcsolatot használó Gigabites Ethernet vezérlőt gyártója ezúttal is alaplapokra szánja, a siker érdekében pedig több változtatást is eszközöltek a chipnél, amelyek hozzájárulnak a teljesítmény növeléséhez. A jobb teljesítményből – vagyis egyebek mellett az alacsonyabb driver overhead-ből – sokat profitálhatnak a kis UDP csomagokkal dolgozó szolgáltatások, ezért a legtöbb online multiplayer játéknál javulni fog a teljesítmény és így remélhetőleg a felhasználói élmény is. További előny, hogy az új GbE vezérlő fogyasztás tekintetében is komoly előrelépést kínál: kevesebbet fogyaszt majd, mint a rivális megoldások, azaz például a Killer E2200, teljesítménye azonban hasonló lesz.

A Realtek új hálózati vezérlője több alaplapgyártó termékein is megjelenhet az elkövetkező hónapok folyamán: elsőként az ECS rukkolhat elő Realtek Dragon vezérlővel ellátott LGA-1151-es alaplapokkal, amelyek az érkező Skylake processzorokat fogadják.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward