A Lenovo egységesíti szerver üzletágát, dobja az IBM nevet

A folyamat fokozatosan megy végbe, így 2017 folyamán már nem lesz olyan szerverpiacra szánt termék a Lenovo kínálatában, amely IBM nevet visel.

A Lenovo egységesíti szerver üzletágát, dobja az IBM nevet

A Lenovo háza táján komoly átalakítások várhatóak az elkövetkező másfél évben, ugyanis a cég vezetése célul tűzte ki, hogy 2017-re egységesíti szerver üzletágát, aminek az lesz a következménye, hogy az IBM márkanév fokozatosan kivezetésre kerül.

Mint ismeretes, a Lenovo 2014 folyamán vásárolta fel az IBM x86-os szerver üzletágát, amelynek keretén belül több termékcsalád is a vállalat tulajdonába került. Ezek között a System x, a BladeCenter és a Flex System sorozatú pengeszerverek, illetve switchek éppúgy jelen vannak, mint az x86-os Flex integrált rendszerek, és a NeXtScale, valamint az iDataPlex szerverek, természetesen a hozzájuk tartozó szoftverekkel együtt. A vállalat szert tett továbbá pengeszerverek közötti kommunikációt biztosító hálózati infrastruktúrára, valamint a karbantartással kapcsolatos szolgáltatások biztosítása is saját hatáskörébe került. A felvásárlással a Lenovo szerverpiaci részesedése jelentősen nőtt: 2015 második negyedévében már a cég uralta az említett piac 7 százalékát.

IBM BladeCenter, hamarosan már csak IBM név nélkül

A cég termékpalettája azóta alaposan kibővült, hisz saját szerverpiaci termékei mellett az IBM megoldásait is felvette kínálatába, így most mindkét márkanév használatban van. A Lenovo vezetése a nem is oly távoli jövőben változtatni szeretne ezen a helyzeten. Andrew Huang, a Lenovo termékmarketing igazgatója a DigiTimes munkatársainak adott nyilatkozatában kifejtette, 2017 folyamán már egységes termékpalettával működik tovább a cég, hisz a Lenovo és az IBM sorozatú termékcsaládok egybeolvadnak, így az IBM márkanév szépen lassan el fog tűnni ebből a szegmensből.

A folyamat idén augusztusban már elkezdődött, akkor ugyanis a System x konfigurációk esetében már megszűnt az IBM név használata – hasonló sors vár az összes többi, most még IBM jelzéssel forgalomban lévő x86-os szerverpiaci termékre is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward