Shop menü

A FESTÉK SEM FOGJA A XIAOMI 13 SZÉRIA NANO-SKIN BŐRBEVONATÁT

Egy halasztáson már túl van a Xiaomi 13 család, de most kiderült a következő bejelentés időpont, reméljük, hogy több nem csúszás nem lesz, és érdekes részletek derültek ki a szériáról.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A festék sem fogja a Xiaomi 13 széria nano-skin bőrbevonatát

Ahogy arról beszámoltunk, Kína korábbi elnökének halála miatt több kínai gyártó is elhalasztotta a fontos sajtóeseményeit. A Xiaomi 13 is a hónap elején érkezett volna, de a vállalat csak most tűzte ki a bejelentés újabb időpontját. Ezúttal már tényleg a kamerák kereszttüzébe kerülhet az új csúcsmodell, és kaptunk némi betekintést arról, hogy a már korábban is említett „nano-skin” technológia mit takar.

Jelen állás szerint december 11-én fogja a Xiaomi leleplezni a 13 termékcsaládot. Előre láthatólag a Xiaomi 13 és a 13 Pro modellek fognak befutni ekkor. Ez azért érdekes, mert vasárnapi napról beszélhetünk, amire nem igazán volt még eddig példa. Már a pénteket is kerülni szokták a gyártók a nagy bejelentésekkel, a hétvégi időpont pedig eddig szinte teljesen tabunak számított.

Este 7 órakor lesz Kínában a rendezvény, ami azt jelenti, hogy ez nálunk pontban délben indul. Szóval a hazai közönség a vasárnapi ebéddel egybekötve élvezheti majd Xiaomi 13 bejelentését, ha szeretné élőben követni.

Galéria megnyitása

A Xiaomi 13 termékvonal a felsőkategóriát fogja képviselni, mindegyik újdonság csúcsra járatott teljesítményt fog nyújtani, és a vállalat itt először bevezet egy olyan új bevonatot, amit nano-skin néven említ. Hogy ez pontosan mit takar, azt nem tudjuk még egyelőre, de az egészen biztos, hogy nagyon könnyen lehet majd tisztítani, és a felülete bőrhatású. Ugyanis a cég most kiadott egy előzetes videót, amiben azt lehet látni, hogy festékekkel fújnak, kennek össze egy sor mobilt, majd a bőséges festékréteget egyszerűen csak letörlik a felületről papírtörölközővel.

Az egészen biztos, hogy ez nagyon látványos promózása a nano-skinnek, ami egy nagy strapabíróságú és jól tisztán tartható műbőr lesz ez alapján. Bízunk benne, hogy tényleg jól visszaadja majd a bőr hatását is, és valóban bírni fogja a gyűrődést, mert egy ilyen anyagra már hosszú ideje vágynak a felhasználók. Korábban jelentek már meg bőrrel és műbőrrel bevont okostelefonok, de azért igazán széles körben ez a megoldás még nem tudott elterjedni a csúcson sem.

Persze lesz még üveg hátlapos Xiaomi 13 is, ez is kiderül a mostani előzetesből. Szóval nem kell senkinek sem azért aggódnia, hogy a vállalat ráerőszakolja az új nano-skin technológiás műbőr bevonatot.

A Xiaomi 13 széria Leica kamerákkal érkezik, mindegyik készüléken ott díszeleg majd a Vario-Summicron felirat. De mit is jelent ez? Nos, a Leica nyelve sokak számára biztosan furcsa, de ezek a szavak fontos jelentésekkel bírnak. A Vario a zoomot jelenti a vállalatnál, amit a Xiaomi több objektívvel valósít meg igazából. A Summicron pedig a közepes fényerőségre utal, aminél a Summilux lenne még jobb, ha extrém tágra nyitott rekeszt tud a kamera, de ez legfeljebb a Xiaomi 13 Ultránál lesz.

Jelen állás szerint a Xiaomi 13 kamerarendszere olyan képalkotókból áll majd, amik minimum F/1.8 és maximum F/2.2-es apertúrával fognak szolgálni, a gyújtótávolságuk pedig 15 és 75 millimétere között alakul (ekv.), ami azt jelenti, hogy lesz a fedélzeten ultraszéles látószögű és kb. 3-szoros közelítésre alkalmas optika is. A Xiaomi 13 Pro is eléggé hasonló lesz ebből a szempontból, ott F/1.9-F/2.2 és 14-75 milliméter lesz a kamerarendszer mellett feltüntetve. Minden bizonnyal korrekt fotós képességekkel szolgálnak majd a gépek, de összességében a Xiaomi 12S Ultra szintjére nem fognak felérni.

Hamarosan minden kiderül majd az okostelefonok képességeiről, részletesen be fogunk számolt arról, hogy mit nyújtanak az újdonságok. Melyekkel együtt a MIUI 14 is elindításra kerül egyébként, ami ugyancsak egy fontos pillanat lesz. Ez a grafikus felhasználói felület meglévő okostelefonok millióira fog eljutni a következő hónapokban frissítések révén.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére