A drágább Galaxy Note9 a népszerűbb

A drágább Galaxy Note9 a népszerűbb

A Samsung a jelek szerint jó döntést hozott akkor, amikor úgy határozott, hogy az új csúcsmodelljét gigantikus, 512 GB-os tárkapacitással is bevetésre küldi. Ez egy mobilban már felfoghatatlanul (és indokolatlanul) soknak tűnhet, de a jelek szerint a felhasználók szívébe, a magas felár ellenére, ez lopta be magát elsősorban, nem pedig a megfizethetőbb konstrukció.

A dél-koreai vállalat augusztus 9-én rántotta le a leplet a Galaxy Note termékcsalád legfrissebb tagjáról, a forgalmazása pedig augusztus 24-én fog beindulni, de már most vannak információk arra vonatkozóan, hogy melyik lehet a népszerűbb. A gyártó hazájából származó előrendelési adatok alapján nem a 128 GB-os tárkapacitást nyújtó konstrukcióért állnak majd sorba többen, hanem a félterás megoldásért, amit ráadásul egy 512 GB-os microSD memóriakártya felhasználásával akár 1 TB-ig is lehet bővíteni. Sokaknak még a mindennapos használatban levő notebookja sem szolgál 512 GB-nyi tárhellyel – elég csak a megfizethetőbb SSD-s vagy az igazán olcsó modellekre gondolni –, így egészen biztos, hogy egy okostelefonban ez már minden igényt kielégíthet. A rendszermemória szintjén is van egyébként eltérés a két opció között, hiszen az előbbi „csak” 6 GB RAM-ot nyújt, míg az utóbbi már 8 gigával szolgál.

Galéria megnyitása

Amikor a Samsung lerántotta a leplet az újdonságról, és kiderültek az ajánlott fogyasztói árak, soknak tűnhetett az 512 GB-os Galaxy Note9-ért kifizetendő 1250 eurós összeg (1,35 millió koreai won), hiszen többe kerül, mint az iPhone X csúcskivitele, de a jelek szerint az érdeklődőket ez nem tántorította el – az alapgép 1000 eurót kóstál, szóval 25 százalékos a felár. Hazánkban a 128 GB-os modellért 335 ezer forintot kell kifizetni, az 512 GB-os pedig már 420 000 forintba kerül. (Az előrendelők még 2018. augusztus 23. éjfélig 30 és 60 ezer forintos kedvezményekben részesülhetnek.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap