Shop menü

A BLIZZARD CSAK KAMU FIÓKOKNAK MERT VÁLASZOLNI A DIABLO 4 KAPCSÁN

Konkrétan azért hoztak létre hamis Twitter fiókokat, hogy a saját kérdéseiket úgy adják el, mintha azok a dolgok érdekelnék a közösséget.
Török Roland
Török Roland
A Blizzard csak kamu fiókoknak mert válaszolni a Diablo 4 kapcsán

Amikor azt hinné az ember, hogy van egy szint, ami alá a Blizzard már nem képes menni, akkor kiderül, hogy ó, dehogynem, mindig van lejjebb. 

A Blizzard úgy döntött, hogy készít egy Q&A videót, vagyis válaszol a rajongók gyakori kérdéseire, ezzel csökkentve a várakozási terhet, illetve felhívva a figyelmet az érkező funkciókra, lehetőségekre. Normál esetben az érdeklődők feltehetik egy fórumon, például Redditen vagy Twitteren azokat a kérdéseket, amik érdeklik őket, majd ezekre a fejlesztők választ adnak. Nem minden kérdés kerül megválaszolásra; természetes ilyenkor, hogy  a cégek szűrnek és válogatnak, de a cél az, hogy a közösséget, a valódi játékosokat érintő témákra legyen meg a válasz.  A lenti videó is erről szól. 

A „Fejlesztők mindenre válaszolnak” alcímmel kezdődő videóban szó szerint kimondják, hogy minden kérdésünkre választ adnak. A kérdések között pedig ott van a mindenkit érintő fontos kérdés @Gryith felhasználótól Twitteren: 

„Ez a játék jó belépő lesz az új játékosoknak? Van egy csomó noob barátom és szeretném őket behúzni, mit kell tudniuk a sorozat korábbi részeiről?” 

A válasz az, hogy ez egy tökéletes játék a kezdésre. 

Következő kérdés Discordról érkezett Steventől, aki így tette fel a kérdését: 

„A Diablo IV egy sokkal realisztikusabb és részletesebb vizuális stílussal rendelkezik, mint a festett érzetett keltő 3. Hogyan befolyásolja ez a játékdizájnt? A sötétebb kinézet és tónus azt jelenti, hogy meg kellett változtatnotok a hozzáállásotokat az ellenséges környezethez, vagy akár a felhasználói felülethez is?” 

A Diablo a harcról és a felfedezésről szól, és röviden a válasz az, hogy igen, így jobban fognak látszódni a világos dolgok. 

EmmaRockz a Twitteren kérdezte, hogy „Az átvezető jelenetek a Diablo 4-ben elképesztőek, mennyire volt fontos, hogy magas minőségűek legyenek a játékban?" 

A válasz az volt, hogy természetesen a lehető legjobb minőségre törekedtek. 

A Q&A videó így folytatódik tovább, és egyre inkább az az érzése támad az embernek, hogy egy marketing videót néz, mivel eléggé irányítottnak tűnnek a kérdések, amik az ilyen Q&A során nem jellemzőek. 

Quin69 is észrevette ezt, miközben YouTube videón elemezte a videót.  

Aztán egyszer csak megunta, és elkezdett utánajárni az összes kérdezőnek. Hamar kiderült számára, hogy szinte mindegyik fiók kamu, a fejlesztők hozták létre azért, hogy a Q&A-ba a saját kérdéseik legyenek, ne kelljen a közösség számára választ adniuk olyan dolgokra, ami számukra kényelmetlen. 

A Blizzard a Redditen kezdett magyarázkodásba, azzal védekeznek, hogy számukra ezeket a kérdéseket egy sajtóorgánum gyűjtötte össze, ők csak válaszoltak ezekre. Ez természetesen önmagában is érdekes magyarázat, mert akkor azért hoztak létre Twitter és egyéb fiókokat, hogy a sajtó kérdéseit a játékosok kérdéseinek állítsák be, ami megint csak nehezen összeegyeztethető az őszinte kommunikációval. 

A Blizzard esetében eljutottunk arra a szintre, hogy azt se szabad elhinni, amit kérdez. 

A Diablo 4 június 6-án érkezik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére