802.11ac támogatással ellátott gamer router a D-Link-től

A D-Link kínálata hamarosan egy új, meglehetősen érdekes routerrel gyarapszik, amit kifejezetten játékosoknak kínál a vállalat.

802.11ac támogatással ellátott gamer router a D-Link-től

Az új router - amely a DGL-5500-as típusjelzést kapta - nem csak 802.11ac támogatása miatt érdekes, hanem azért is, mert fel van vértezve a Qualcomm StreamBoost technológiájával, így kiaknázhatja annak minden pozitívumát. A 802.11ac támogatással érkező router az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül, azaz a 802.11ac tartományban 867 Mbps-os adatátviteli sávszélességet kínál. Ez két darab 433 Mbps-os spatial streamnek köszönhető, amelyek egyenként 80 MHz-es sávszélességgel bírnak.

D-Link DGL-5500
D-Link DGL-5500

A 802.11n szabványú eszközök számára 450 Mbps-os adatátviteli sávszélességet biztosít a rendszer, ami a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül érhető el - természetesen a 802.11ac-vel párhuzamosan. A 802.11n tartományt három darab, egyenként 150 Mbps-os sávszélességű spatial stream biztosítja, amelyek egyenként 40 MHz-es sávszélességgel rendelkeznek. A 2,4 GHz-es és 5 GHz-es WiFi támogatás mellett természetesen a Gigabites Ethernet portok is helyet kaptak az eszközön, amelyekből nem kevesebb, mint négy áll rendelkezésre. A sort egy USB 3.0-s port zárja.

D-Link DGL-5500
D-Link DGL-5500

Az új, belső antennákkal ellátott router modern dizájnnal érkezik, ami némileg emlékeztethet minket az új Mac Pro szokatlan formavilágára - de tényleg csak nyomokban. A tetszetős újdonság a StreamBoost motor jóvoltából okosan bánik a rendelkezésre álló sávszélességgel, azaz hatékonyan gondoskodik arról, hogy a HD videó streamelése, az online játékok, a VoIP hívások, vagy akár az online videó megosztók elérése teljesen zökkenőmentes lehessen. A rendszer optimális működéséről a könnyedén elérhető és átlátható felhasználói kezelőfelületen keresztül gondoskodhatunk. A router felhő alapú alkalmazás-profilozást is támogat, így a frissen érkező alkalmazásokkal mindig kompatibilis lehet, ezekhez ugyanis folyamatosan kap friss, teljesítmény-optimalizált profilokat. A StreamBoost eljárás jóvoltából játék közben folyamatos, stabil internetkapcsolat állhat rendelkezésre, online videók megtekintésekor pedig gördülékenyen, akadozás nélkül érkezik az adatfolyam.

D-Link DGL-5500
D-Link DGL-5500

A 802.11 a/b/g támogatással ellátott eszközökkel is kompatibilis gamer router UPnP, VPN Pass Through, IPv6 és Guest Zone támogatással egyaránt rendelkezik - utóbbival vendég WiFi hálózat létrehozására nyílik mód. A WiFi kapcsolatot WEP/WPA/WPA2 adattitkosítás védheti, a könnyebb konfigurálás érdekében pedig WPS támogatás is jár.

A kompakt, tetszetős dizájnnal érkező router már előrendelhető, szállítása pedig várhatóan augusztus elsején indul meg. A termék 199 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward