64 GB-os SSD-k tömegtermelése a Samsung-nál

A Samsung a májusban bejelentett 64 GB-os SSD meghajtóinak a tömegtermelését a napokban kezdte el, adta hírül a DailyTech.

64 GB-os SSD-k tömegtermelése a Samsung-nál

A Samsung a májusban bejelentett 64 GB-os SSD meghajtóinak a tömegtermelését a napokban kezdte el, adta hírül a DailyTech.

Az 1,8 hüvelyk méretű meghajtó az ígéretek szerint 65 MB/s olvasási és 45 MB/s írási sebességgel rendelkezik. A tárolóegység a 64 gigabájtos kapacitást úgy éri el, hogy 64 darab 8 gigabites SLC flash memória chipet építenek a meghajtóba 51 nanométeres gyártási technológiával.

A meghajtókkal leghamarabb pár hét vagy maximum egy hónap múlva találkozhatunk a nagyobb internetes boltokban és ultra-hordozható laptopokban. Az SSD-tárolóegységek előnyei a kisebb fogyasztás, kisebb súly, tartósság, halk működés és a viszonylag jó teljesítmény. Ezen előnyök miatt várhatóan az SSD-meghajtók az ultra-hordozható notebook-ok piacánal 29 százalékát, a hagyományos notebook piacnak pedig a 25 százalékát fogják elhódítani - áll az iSuppli előrejelzésében.

Azonban a sok előny ellenére az SSD-knek van egy nagyon súlyos hátrányuk, mégpedig az áruk. Jelenleg ezek a meghajtók 5-szörösen többe kerülnek mint a hasonló méretű, ugyanolyan kapacitású HDD merevlemezek. 2010-re azonban várhatóan ez az árkülönbség csak 3-szoros lesz. Azok számára, akik nem bírják kivárni a 64 GB-os SSD-tárolóegységek polcra kerülését, vásárolhatnak a 32 GB-os Solid State Disk-ekből körülbelül 529 dolláros (100 000 forintos) áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward