256 GB tárhelyet nyújtanak a SanDisk új microSDXC kártyái

Az Extreme és Ultra szériás memóriakártyák különböző felhasználói igényekhez igazodnak.

256 GB tárhelyet nyújtanak a SanDisk új microSDXC kártyái

A SanDisk két új 256 gigabájtos kapacitású memóriakártyát mutatott be, melyek nemcsak rettenetesen nagy tárhelyet biztosítanak, hanem még gyorsak is. Az újdonságok meglehetősen borsos áron érkeznek, ám ez aligha lehet meglepő – ráadásul a konkurensnek így is alá licitálnak.

A SanDisk friss megoldásai az Extreme és az Ultra szériákat fogják tovább gyarapítani. Mi az eltérés ezek között? A vállalat teljesen más célközönséget szemelt ki az Extreme és az Ultra memóriakártyák esetében. Az Extreme a 256 GB-os kapacitása mellett a sebességével próbál majd magának érvényt szerezni, így csúcskategóriás okostelefonokba, akciókamerákba vagy profi, tükörreflexes gépekbe lehet jó választás, ahol a multimédiás tartalmak gyors feldolgozása különösen fontos, legyen szó videóról vagy fotóról. Ezzel szemben az Ultra már csak egy egyszerűbb megoldás lesz, ahol inkább az adatok tárolása a cél, nem olyan fontos az egyenletes, megbízható tempó, szóval például nagyobb mennyiségű zene, film hordozására ez is elegendő.

A SanDisk Extreme microSDXC UHS-I átviteli sebessége eléri a 100 MB/s-ot, íráskor pedig 90 MB/s-ot tud produkálni, a minimális írási sebessége 30 MB/s. Egészen elképesztő az a számadat, hogy átlagos bitrátájú 4K (Ultra HD) felvételekből akár 14 órányi is tárolható rajta. Ez azt jelenti, hogy nagyon sokáig nem kell majd a memóriakártya cseréjével bajlódni menet közben egy természetfotósnak, vagy akár egy extrémsportolónak – persze az akkumulátor úgyis cserére fog szorulni időközben.

A SanDisk Ultra microSDXC UHS-I 256 GB kártya már kevésbé sebes, de panaszra igazából még itt sem lehet különösebben ok. Az olvasási sebessége ennek is eléri a 95 MB/s-ot, ami dicséretes, azonban az íráskor mutatott minimális sávszélessége csak 10 MB/s, szóval itt már nagyobb a különbség az Extreme modellhez viszonyítva. A vállalat elképzelése szerint ez a memóriakártya az egyszerűbb okostelefonok és táblagépek kiszolgálására lesz igazán alkalmas. Akár 24 órányi Full HD videót lehet rajta tárolni, képekből és zenékből pedig több tízezer is megférhet rajta. Ez már azoknak keltheti fel leginkább az érdeklődését, akik még a kedvenc filmjeiket is szeretik a tenyerükben hordani minden hová – természetesen kiváló minőségben.

Ahogy azt a SanDisk általában kihangsúlyozza, ezek a microSDXC formátumú memóriakártyák úgy lettek tervezve, hogy kellően strapabíróak legyenek. A termékek egyaránt ellenállnak a víznek, a szélsőségesebb hőmérsékleti viszonyoknak és a röntgensugárzásnak is. A kártyák kompatibilisek a SanDisk Memory Zone alkalmazással, ami a rajtuk tárolt adatok kényelmes kezelésében segédkezik majd az androidos okostelefonok esetében. Ez a program ingyenesen vehető igénybe a Play Store-ból.

A 256 GB-os SanDisk Ultra microSDXC UHS-I memóriakártya augusztusban fog bevetésre kerülni, az ajánlott fogyasztói ára pedig eléri majd a 150 dollárt. Ha pedig valaki a lehető legnagyobb sebesség elérését is szeretné szem előtt tartani, az a SanDisk Extreme microSDXC UHS-I-ben lelheti meg a társát, ami 200 dollárba fog kerülni, viszont csak a negyedik negyedévtől lesz elérhető. Ezek az újdonságok világszerte megvásárolhatóak lesznek, tehát vélhetően Magyarországon is fel fognak bukkanni a boltok polcain. Ezek az összegek meglehetősen meredekek, de érdemes ugyanakkor azt is szem előtt tartani, hogy a Samsung nemrégiben prezentált 256 GB-os kártyája még ezeknél is magasabb összegért vihető haza, annak 250 dollár az ajánlott fogyasztói ára. Az újdonságok jól mutatnak majd a SanDisk portfóliójában, a világ első 128 GB-os és 200 GB-os microSDXC kártyája, és a szintén világ elsőséget bezsebelő 512 GB-os SDXC terméke mellett – bár az elsőség helyett most csak a gyorsaság emelhető ki.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward