200 millió eladás felett a Minecraft

Ennek örömére a fejlesztőcsapat át is nevezte magát.

200 millió eladás felett a Minecraft

Immár 11. életévét töltötte be a Minecraft, legalábbis akkor, ha az első publikus alfától számoljuk, ami 2009-ben vált elérhetővé. A fejlesztőket azóta felvásárolta a Microsoft, és a játék nagyobb karriert futott be, mint arra bárki számított volna. Már nem egyszerűen csak játék, hanem egy olyan jelenség, ami a mindennapok részévé vált, legyen szó oktatásról, közös szórakozásról, vagy éppen esküvők megtartásáról (a koronavírus-járvány alatt akadt erre példa).

Ráadásul a Minecraft elképesztő sikere töretlen. A fejlesztők tavaly, a játék 10. születésnapján árulták el, hogy már 176 millió példányt értékesítettek belőle. Ez pedig azt jelenti, hogy egy év alatt további 24 millió példány fogyott, ugyanis most átlépték a 200 milliót.

A havi aktív játékosok száma sem gyenge a maga 126 milliójával, habár ebben gyaníthatóan benne vannak a kínai free-to-play változat felhasználói is. A kínai változatnak egyébként 300 millió regisztrált felhasználója van, szóval az sem mondható éppen sikertelennek.

Ráadásul úgy látszik, hogy a Minecrafttal nem csak játszani jó, hanem nézni is. A YouTube adatai szerint ugyanis 2019-ben messze ez volt a legnézettebb játék: a különböző videók kicsivel több, mint 100 milliárd megtekintést produkáltak. A második helyen a Fortnite áll, melynek videóira 60,9 milliárdszor voltak kíváncsiak a nézők.

Galéria megnyitása

Ennek nyomán a Mojang úgy döntött, hogy ideje új nevet választani, és a logót is megújítania. A név terén nem történt hatalmas előrelépés: ezt követően Mojang Studios lesz, ami kifejezi azt a növekedést, amin az elmúlt évtizedben átmentek. Egy kicsi, stockholmi indie stúdióból ugyanis mostanra egy igazi, több stúdiós óriássá váltak, rendelkeznek csapatokkal Svédország mellett Japánban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Az új névben a "Studios" tulajdonképpen erre a többcsapatos felállásra utal.

Ezen kívül azt is hangsúlyozzák, hogy több projekten dolgoznak egyszerre. A Minecraft Earth és a Minecraft Dungeons megjelenése után terveznek egy mozifilmet, egy élő showműsort, és persze folyamatosan ötletelnek olyan új játékokon is, melyek nem kapcsolódnak a Minecrafthoz.

Galéria megnyitása

Ez utóbbi témában ugyan nem árultak el részleteket, viszont arra utaltak, hogy a logóban szereplő figurának köze lesz hozzá. Ezeket a stúdió úgy nevezi, hogy "mojangok" és jelenleg még fogalmunk nincs, hogy pontosan mi lesz a "feladatuk". Lehet, hogy egy új játék főszereplői lesznek, de az sem zárható ki, hogy a kevert valóságra (AR) egyre inkább fókuszáló Microsoft számára készítenek valamiféle fizikai figurát, ami a különböző AR-es játékokban lesz majd használható.

Akármi is lesz, a Mojang Studios leszögezte, hogy a központban mindig is a Minecraft és annak elképesztő közönsége lesz, azonban az "ökoszisztéma" bővítése mindenkinek az érdekét szolgálja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap