Shop menü

180 HZ-ES ÍVELT KIJELZŐT SZERELT AZ ASUS A TUF GAMING SOROZAT LEGÚJABB TAGJÁBA

Az új monitor WQHD felbontással és 34 hüvelykes képátlójú VA panellel próbál szerencsét a piacon.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
180 Hz-es ívelt kijelzőt szerelt az ASUS a TuF Gaming sorozat legújabb tagjába

Az ASUS kínálatában, azon belül is a TuF Gaming sorozatú termékeket tartalmazó palettán egy új gamer monitor jelent meg a VG34VQ3LA formájában, ami egy 34 hüvelykes képátlójú, 1500R hajlítási sugárral készülő panelt alkalmaz. Dizájn terén a TuF Gaming sorozatra jellemző motívumok és elemek köszönnek vissza, az összkép igazából visszafogott és elegáns.

Galéria megnyitása

Az új monitor ultraszéles kivitelben érkezik, alapját egy VA típusú panel adja, ami 180 Hz-es maximális képfrissítési ráta elérésére képes, natív felbontása pedig 3440 x 1440 pixeles értéket képvisel. A 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező panel mögött egy hagyományos W-LED háttérvilágítás kapott helyet, ami villódzásmentesen üzemel, de Local Dimming támogatással nem rendelkezik. A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes VA panel a modernebb megoldások közül való, ennek köszönhetően a szokásos 3000:1 helyett immár 4000:1 tipikus kontrasztarány elérésére képes. A tipikus fényerősség SDR módban 400 nit, és igazából HDR módban is ugyanerre készülhetünk. HDR terén egyébként HDR10 támogatás ál rendelkezésre, illetve a VESA DisplayHDR 400 tanúsítvány sem hiányzik a fedélzetről.

Galéria megnyitása

Az új monitor 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel büszkélkedhet, és természetesen VRR támogatás is jár hozzá az AMD FreeSync Premium Pro technológia formájában ami ezúttal a 48 Hz és a 180 Hz közötti frekvenciatartomány lefedésére képes. Jó hír lehet, hogy rendelkezésre áll ELMB (Extreme Low Motion Blur) támogatás is, ami jellemzően a drágább monitorok kiváltsága szokott lenni – ennek köszönhetően a gyorsabb mozgások folyékonyabban és tisztábban jelenhetnek meg a kijelzőn.

Galéria megnyitása

Szemeink védelméről a villódzásmentes háttérvilágítás mellett a csökkentett káros kékfény kibocsátást garantáló üzemmód is gondoskodik – mindkettőhöz jár TüV tanúsítvány is. Színhűség terén az sRGB színtér 125%-os lefedettségére számíthatunk, és a gamereket célzó extrák sem hiányoznak a felsorolásból: lesz GameVisual és GamePlus támogatás, GameFast Input technológia, illetve ShadowBoost funkció is a kínálatban.

Galéria megnyitása

A videó bemenetek közé ezúttal két darab DisplayPort 1.4-es, illetve két darab HDMI 2.0-s csatlakozó került, plusz kapunk még két darab 2 W-os beépített hangszórót, illetve fejhallgató kimenetet, valamint egy háromportos USB hubot is, méghozzá USB 3.2 Gen2 Type-A portokkal. A monitor gyári állványa a kijelző döntését (+20/-5 fok), elforgatását (+/- 10 fok), illetve magasságának állítását (0-130 mm) egyaránt támogatja, de ha ez nem lenne elég, kapunk még VESA 100 támogatást, illetve ¼ hüvelykes állványfuratot is, így rugalmasabban helyezhetjük el a monitort – kerülhet állványra, fali konzolra, vagy éppen flexibilis karra is. Utóbbi esetekben fontos adalék lehet, hogy állvány nélkül 5,8 kilogrammot nyom a mérlegen a termék, és állvány nélküli mérete 808 x 364 x 111 milliméter.

Galéria megnyitása

A gyártói weboldal szerint a 27 W alatti tipikus fogyasztással rendelkező 34 hüvelykes ívelt monitor mellé jár DisplayPort kábel, HDMI kábel, tápkábel, USB Type-B kábel, valamint némi dokumentáció is. A TuF Gaming sorozatot erősítő VG34VQL3A rövidesen elrajtolhat, a hírek szerint akár még ebben a negyedévben felbukkanhat a boltok polcain. Arról egyelőre sajnos nem esett szó, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére