1600 wattos, moduláris felépítésű tápegység a Scythe-tól

A Scythe egy brutálisan hatalmas teljesítményt kínáló tápegységgel rukkolt elő.

1600 wattos, moduláris felépítésű tápegység a Scythe-tól

A friss, 1600 wattos teljesímtényű tápegység a Scythe Chouriki 2 Plug-in sorozatát erősíti, azaz majdnem teljesen moduláris felépítéssel érkezik. Utóbbi jó hír, hiszen így csak azokat a tápkábeleket kell a termékhez csatlakoztatunk, amelyekre feltétlenül szükség van, így jó eséllyel elkerülhetjük a kábeldzsungel kialakulását, hiszen a felesleges kábelek maradhatnak a dobozban.

A Scythe újdonsága persze nem csak hatalmas teljesítménnyel, de hatalmas mérettel is érkezik, így érdemes előre tájékozódni, kényelmesen elfér-e az adott számítógépházban. A 240 x 156 x 86 milliméteres mérettel büszkélkedő tápegység 110 voltos váltakozó áramú hálózatra kapcsolva 80 Plus Silver minősítést produkál, így a nálunk használatos 230 voltos váltakozó áramú elektromos hálózattal valószínűleg a 80 Plus Gold szintet is képes megközelíteni, igaz, erre vonatkozóan egyelőre nem áll rendelkezésre hivatalos információ.

Az viszont teljesen biztos, hogy a mini erőmű két tápfázist kínál, amelyek terhelhetőség szempontjából aszimmetrikusak: az egyik +12V-os tápág 110 amperes, a másik pedig 50 amperes maximális áramerősség leadására képes. A másodlagos védelmi áramkör jóvoltából a szokásos védelmi funkciók ezúttal is rendelkezésre állnak, azaz a termék túlfeszültség, túláram, alacsony feszültség, túlterhelés, rövidzár és túlmelegedés ellen egyaránt védett.

A tápkábelek közül a 20+4 tűs ATX, valamint a két darab 8 tűs, EPS szabványnak is megfelelő CPU tápkábel fixre szerelve érkezik, a többi kábel azonban lecsatolható, hála a moduláris felépítésnek. Az 1600 wattos tápegység összesen tizenhat 6+2 tűs PCI Express, 16 SATA, 8 MOLEX és két Floppy tápcsatlakozót biztosít az adott rendszer számára. Az egyes tápágak terhelhetőségéről az alábbi táblázat ad bővebb tájékoztatást:

A hatalmas házban helyet foglaló komponensek hűtéséről egy hőmérsékletvezérelt légkeverő gondoskodik, amely 135 milliméteres átmérővel bír. Az automatikus ventilátorfordulatszám-szabályzás szükség esetén manuálisan felülbírálható, azaz a ventilátor egy kapcsoló megnyomása után bármikor maximális fordulatszámon pöröghet. Maga a légkeverő egyébként a percenkénti 680-as és 1600-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, zajszintje ennek megfelelően 16,7 dB(A) és 28,2 dB(A) között helyezkedik el.

Az öt év garanciával forgalomba kerülő, Chouriki 2 Plug-in sorozatú tápegység november 21-én válik elérhetővé. Az 1600 wattos termékért Japánban 340 dollárnak megfelelő japán jent kérnek majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward