100-nál is több változást hoz az új AMD RYZEN mikrokód

Ezek között szép számmal lesznek hibajavítások, ugyanakkor az MSI marketingigazgatója szerint újításokra is lehet számítani.

100-nál is több változást hoz az új AMD RYZEN mikrokód

A német Planet 3DNow! csapata érdekes információkhoz jutott egy belsős MSI rendezvény alkalmával, amely YouTube közvetítés formájában is elérhető volt egy bizonyos kör számára. A rendezvényen Eric van Burden, az MSI marketingigazgatója számos érdekes információról rántotta le a leplet, amelyek alapján úgy tűnik, a következő hónap folyamán egy új mikrokód érkezik a RYZEN processzorokhoz, ami száznál is több fejlesztést tartalmaz – ezek között hibajavítások éppúgy jelen lesznek, mint újítások.

Galéria megnyitásaAz AMD az új mikrokódot már a következő hét folyamán elérhetővé teszi a partnerek számára, ám azt nem részletezte Eric van Burden, hogy e mikrokód pontosan milyen verziószámmal érkezik – a feltételezések szerint az AGESA 1.0.0.4-es kiadásról lehet szó.

Azt azonban megemlítette, hogy egy-egy új BIOS kiadásakor a BIOS-nak első körben a BIOS gyártón kell keresztülmennie, majd később az alaplapgyártók is megkapják, akik néhány hét alatt hozzáigazítják a különböző modellekhez.

Az új kiadással érkező újításokról sajnos nem esett szó, ám az AMD korábban bejelentette, hogy konzisztens tuning menüt szeretne, így ennek érkezésére már számíthatunk. Ezzel együtt a hibajavítások és optimalizációk érkezésének is lehet örülni, igaz, az majd csak később derül ki, pontosan mely területeken várhatunk változásokat.

Ezzel egy időben szó esett az AGESA 1.0.0.3ABBA BIOS-ról is, ami a korábbi Turbo Boost problémát orvosolja, vagyis a processzorok a névleges maximális Turbo Boost órajeleik közelében fognak üzemelni, igaz, teljesítmény terén ennek nem lesz túl nagy előny, hiszen a gyorsulás többnyire csak hibahatáron belüli mértéket mutathat majd. Az ABBA Agesa egyébként az elkövetkező hetek folyamán még több 400-as sorozatú MSI alaplaphoz is elérhetővé válik, valamint a 300-as sorozatú alaplapok 90%-a is megkapja, de csak béta változatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap