Zotac mini PC integrált AverMedia felvevő kártyával

Az apró PC dedikált streaming platformként próbál szerencsét a piacon.

Zotac mini PC integrált AverMedia felvevő kártyával

A Zotac és az AverMedia szakemberei egy új, apró asztali PC-t készítettek, amely az MI553B típusjelzést viseli, különlegessége pedig az, hogy tartalmaz egy M.2-es AverMedia felvevő kártyát is, így a különböző tartalmak streamelését nyugodtan rá lehet bízni. A terméket játékosoknak, illetve minden olyan felhasználónak ajánlják, akik HDMI videó jelet szeretnének különböző platformokra streamelni, legyen szó PC-s vagy konzolos játékokról, illetve bármi egyébről, amihez szükség lehet egy ilyen kiegészítőre. A dedikált PC segítségével a játékot vagy egyéb alkalmazást futtató konfiguráció teljes mértékben tehermentesíthető, az apró PC pedig teljesen csendben, zajongás nélkül végzi a feladatát. A Zotac újdonságához csatlakozó monitoron persze nem csak a streamet lehet figyelemmel követni, hanem a közvetítésre érkező kommenteket és reakciókat is.

Galéria megnyitása

Alapok terén egy négymagos Core i5-7300HQ típusú processzorral van dolgunk, ami 45 W-os TDP kerettel gazdálkodik, és 2,5 GHz-es alap-, illetve 3,3 GHz-es maximális boost órajelen ketyeg. A termék az Intel iGPU-t használja a monitor meghajtására, a külső konfiguráció videó jelét pedig egy HDMI 1.4-es porton keresztül fogadja, ami maximum 4K30p felbontást támogat. Utóbbi funkciót egy AverMedia CN311-H típusú felvevő kártya biztosítja, ami a hírek szerint egy M.2-es bővítőhelyre került. A Zotac az új rendszert alighanem a szokásos kivitelekben dobja majd piacra: lesz barebone példány, készül egy 8 GB-nyi memóriával és 120 GB-os adattárolóval ellátott változat, valamint egy operációs rendszert is tartalmazó kiadás érkezésére is számíthatunk, ha a korábbi gyakorlat érvényben marad.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Zotac szakemberei egyelőre nem biztosak benne, hogy elég lesz a 4K30p-s kártya, így a közönség véleményét kérik, hogy árulják el: szükségük lenne-e inkább 4K60p típusú megoldásra. Utóbbi sajnos jelentősen drágább, mint az aktuális rendszerben található megoldás, így alaposan meg kell fontolniuk az illetékeseknek, mi kerüljön a végleges konfigurációba, ami egyébként a második negyedév elején kerülhet a boltok polcaira.

Hogy a terméknek lesz-e létjogosultsága, mikor Nvidia fronton a GeForce Experience Share, AMD fronton pedig a Radeon ReLive segítségével már kezelhetőek a streamek? Ez egyelőre rejtély. Konzolok és különböző mobileszközök mellé persze így is jól jöhet a szett, valamint akár gamer PC mellé is – sikerét részbenúgyis az ára határozza majd meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap