Shop menü

VÉGET VET A VALVE A COUNTER-STRIKE BAJNOKSÁGOK EGY KÁROS GYAKORLATÁNAK

Nem lesz több háttéralku, csak a legjobbak ütközhetnek meg.
Török Roland
Török Roland
Véget vet a Valve a Counter-Strike bajnokságok egy káros gyakorlatának

A Counter-Strike sorozat az egyik vezető e-sport játékká vált, a Go és a most érkező második rész révén pedig továbbra is fényes jövő előtt áll. Ennek megfelelően több bajnokságnak is ez az egyik kiemelt játéka, hiszen egy-egy profi meccs számtalan nézőt vonz, mindenki szeretné látni a legjobbak taktikáit, hogy aztán a saját játékában is hasznosítsa azt. 

A Counter-Strike-ra viszont egyre jobban rátelepültek a bajnokságok, és olyan szerződések is elkezdtek terjedni, amik nem vetettek jó fényt a sportszerű versenyélményre. Az egyik ilyen például az a szerződés típus, amikor a versenyszervezők garantált hely biztosításával leszerződtek az e-sport csapatokkal, amikhez bevételmegosztást is ajánlottak. 

Ez a fajta szerződés lehetővé tette a csapatoknak, hogy biztos pénzért ott legyenek bajnokságon, míg a szervezők biztosították maguknak a top, vagyis a legértékesebb csapatok jelenlétét. 

A probléma ezzel a megoldással az, hogy bár valószínűleg tényleg hozott nézőket, a fixen lefoglalt helyek miatt kevesebb csapatnak és játékosnak sikerült bejutnia a bajnokságokba, hátrányos helyzetből indultak. A Valve ezt elégelte meg és új irányelveket írt elő a szervezők számára. Szerintük a Counter-Strike arról kell hogy szóljon, hogy a legjobb csapatok küzdenek meg egymással és mindenkinek ugyanannyi esélye legyen a részvételre a versenyeken. A professzionális CS viszont már rég letért erről az irányról, és egyre inkább az üzleti kapcsolatokra épül. Szerintük viszont a CS-nek nyílt sportnak kell lennie, ezért új szabályokat fektettek le a jövőbeli eseményekre. 

  • A bajnokságszervező többet nem köthet egyedi üzletet a csapatokkal, nem lehetnek érdekeltek a csapatok neveztetésével más csapatok kárára. 
  • Innentől kezdve a bajnokságoknak muszáj biztosítani a teljesen nyílt és szabad nevezés lehetőségét minden csapat számára, vagy a Valve rendszerét kell használniuk a legjobbak megtalálására. 
  • Minden szerződésnek nyíltnak és átláthatónak kell lennie, ami a bajnokság csapatainak kompenzációját illeti. Nem lehetnek rejtett érdekeltségek sehol. 

A Valve azért, hogy ne zavarja meg a már folyamatban lévő bajnokságok szervezéseit, 2025-ig haladékot ad, hogy a hosszú ideig fennálló szerződések lejárjanak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére