Valódi tudományt oltott klasszikus horrorfilmes poszterekbe a NASA

Több művészt kértek fel, hogy a végeredmény még halloween előtt elkészüljön.

Valódi tudományt oltott klasszikus horrorfilmes poszterekbe a NASA

Közeledik halottak napja, vagy mindenszentek, vagy halloween, ami igazából nem is ünnep csak egy külföldi szokás, ami egyre népszerűbbé válik itthon is. Akárhogy is, ez az ijesztőre faragott töklámpások és a horrorfilmek időszaka, márpedig a NASA szerint a világűr eléggé horrorisztikus tud lenni.

Persze a NASA maga eleve számos film és dokumentumfilm középpontjában áll, hogy csak olyanokat említsünk, mint az Apollo 13, vagy éppen a Netflixen nem olyan rég megjelent Challenger: The Final Flight. Ráadásul a NASA hamarosan konkrétan bele is kóstol a filmkészítés világába, hiszen Tom Cruise-t fogják felküleni a Nemzetközi Űrállomásra, hogy ott forgassanak Doug Linaman készülő filmjéhez.

Ezúttal is a filmek nyelvezetével szeretne átadni valamit a NASA a népnek, így elindították a Galaxy of Horrors nevű oldalukat, ahol hat, a klasszikus horrorfilmek stílusában készült plakát vár ránk halloween alkalmából olyan címekkel, mint a Galactic Graveyard, a Rain of Terror, vagy a Gamma Ray Ghouls.

A legfontosabb azonban, hogy a szórakoztató körítés mellett ezeken tényleges információkat lehet kapni a világűr bizonyos jelenségeiről, érdekességeiről.

A NASA tehát ezeken keresztül is oktatni szeretne kicsit. Már a "filmcímek" közelében elhelyezett félmondatos leírás is árulkodik arról, hogy miről is van szó, azonban ennél bővebb információkat kapunk a plakátok alján, ahol normális esetben a főszereplők nevei és a fontosabb készítők listája kapna helyet.

A poszterek elkészítésére a NASA több művészt kért fel, és Jason Rhodes asztrofizikus, a projekt egyik kulcsembere a következőket gondolja az egészről: "Különösen az tetszik ezekben a poszterekben, hogy ha egy kicsit tanulmányozod a grafikát, és ezt követően egy kicsit utána olvasol a rajtuk szereplő témáknak, akkor egyértelművé válik, hogy a művészek milyen alaposak voltak, hogy a lehető legjobban megjelenítsék a tudományt."

És akkor következzen a hat plakát egy galériába szedve:

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap