Ütős lett az Adobe Creative Suite CS5

Az Adobe korábbi ígéretének megfelelően ma végre bemutatta Creative Suite szoftvercsomagjának ötödik kiadását, amely a fejlesztők, tartalomkészítők és dizájnerek számára kínál professzionális szintű alkalmazásokat, amiket az eddigi gyakorlatnak megfelelően most is többféle csomagban érhetnek el az érdeklődők, sőt, az alkalmazások egyenkénti megvásárlására is lehetőség fog nyílni.

Ütős lett az Adobe Creative Suite CS5

Az Adobe korábbi ígéretének megfelelően ma végre bemutatta Creative Suite szoftvercsomagjának ötödik kiadását, amely a fejlesztők, tartalomkészítők és dizájnerek számára kínál professzionális szintű alkalmazásokat, amiket az eddigi gyakorlatnak megfelelően most is többféle csomagban érhetnek el az érdeklődők, sőt, az alkalmazások egyenkénti megvásárlására is lehetőség fog nyílni.

Több, mint 250-féle újítás

Az új szoftvercsomag, azaz a Creative Suite CS5 rengeteg újítást tartalmaz: a benne helyet foglaló alkalmazások összesen 250-féle újdonsággal próbálnak a felhasználók kedvében járni, amelyeknek köszönhetően a fejlesztéssel kapcsolatos munkálatok a gyártó szerint még könnyebben és még gyorsabban végezhetőek el. A vállalat nagyon nagy hangsúlyt fordított az alkalmazások interaktivitására, valamint arra is, hogy segítségükkel az eddiginél jóval nagyobb produktivitás legyen elérhető. Ennyi elég is a marketingesek kijelentéseiből, nézzük inkább, hogy melyek azok a fontosabb újítások, amelyek könnyebbé teszik a fejlesztők, dizájnerek és egyéb, a szoftvercsomaggal dolgozó szakemberek munkáját.

Gyorsabb munkavégzés 64-biten

Az egyik legfontosabb újítás az, hogy a Photoshop CS5, az Adobe Premiere Pro CS5 és az After Effects CS5 immáron végre natív 64-bites támogatással érkeznek Windowsra és Macre. Az Adobe a Premiere Pro CS5 esetében egy új komponenssel jelentkezik, amely az Adobe Mercury Playback Engine névre hallgat és lehetővé teszi, hogy a különböző projekteket sokkal gyorsabban meg lehessen nyitni, illetve a komplexebb projektek esetében ne legyen szükség renderelésre ahhoz, hogy meg tudjuk nézni az általunk készített videót. Az újítás az Nvidia GPU-val szerelt videokártyákra támaszkodva GPU gyorsítást is kínál, ennek köszönhetően lehetőség nyílik a HD videók különböző effektjeinek valós idejű módosítására, illetve újraszámolására. Az Adobe After Effects CS5-nél a gyártó a Roto Brush Tool segítségével próbálja megkönnyíteni a videón az előtérben mozgó objektumok szétválasztását: ez mostantól a korábban szükséges idő töredéke alatt kivitelezhető lesz.

A Photoshop CS5 esetében továbbfejlesztett él/szegély-érzékeléssel  (Truer Edge) próbálják majd megkönnyíteni a különböző objektumok kivágását, illetve körberajzolását, sőt, ha a képről eltávolítunk egy objektumot, akkor az intelligens tartalom-kitöltő algoritmus az űrt a fotó alapján kitölti, méghozzá úgy, mint ha sosem lett volna ott a kivágott tárgy vagy objektum (Content-Aware Fill).

On-line tartalmak és mobil eszközök: fontosabbak lettek

A gyártó az on-line tartalmakkal való kapcsolatra is nagy figyelmet fordított, valamint arra, hogy közvetlenül a mobil eszközökre, az általuk támogatott felbontásokban is lehessen fejleszteni a szoftvercsomag alkalmazásaival. A célok között szerepel a mobil eszközök képességeiben rejlő lehetőségek maximális kihasználása is. A termékekkel a Flash Player 10.1-es változatára – amely GPU alapú videó gyorsítás teszt lehetővé – valamint az Adobe AIR 2-es platformjára is egyszerűen készíthetnek tartalmakat a fejlesztők. A munkában egy új komponens is segít majd, amely nem más, mint az Adobe Flash Catalyst. Ez az alkalmazás programozás nélküli interaktív tartalomfejlesztést kínál, és egyúttal javítja az együttműködést a fejlesztők, valamint a dizájnerek között is. A DreamWeaver CS5-ös kiadása mostantól támogatja a népszerűbb tartalomkezelő platformokat is (Drupal, Joomla!, WordPress).

A felsorolt újítások természetesen csak töredékét vonultatják fel annak, amit az Adobe a Creative Suite CS5 személyében kínál a szakembereknek. Az egyes alkalmazásokkal kapcsolatos fejlesztésekről a gyártó hivatalos weboldalán keresztül találunk információt.

A szoftvercsomag összesen ötféle összeállításban lesz elérhető, amelyekért az alábbi összegeket kéri el a gyártó, ha először vásároljuk meg őket. Frissítés formájában kedvezőbb áron is megvásárolhatóak a szoftverek.

- CS5 Design Standard – 1299 dollár

- CS5 Production Premium – 1699 dollár

- CS5 Web Premium – 1799 dollár

- CS5 Design Premium – 1899 dollár

- CS5 Master Collection – 2599 dollár

A szoftvercsomagok már előrendelhetőek, szállításuk a gyártó ígérete szerint 30 napon belül megkezdődik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward