Újra elérhető a csoportos FaceTime

Frissítenie kell azoknak, akik használni szeretnék a szolgáltatást, melynek kapcsán egy extra biztonsági hibára is fény derült.

Újra elérhető a csoportos FaceTime

Az Apple útjára indította azt a szoftverfrissítést, ami megoldást jelent a FaceTime szolgáltatás rendkívül súlyos hibájára. Mint az korábban kiderült, a csoportos FaceTime lehetőséget biztosított arra, hogy az emberek kihallgassák a hívás fogadás előtt a partnerüket, és adott esetben a kamerán keresztül meg is figyeljék őket. Ezért a vállalatot egy ügyvéd már perbe is fogta, és nem kizárt, hogy mások is jogi lépéseket fognak tenni az ügyben.

Ahogy arra számítani lehetett, a hibát az iOS 12.1.4 javítja ki a csoportos FaceTime esetében, és a szolgáltatást nem is engedélyezi teljes körűen a vállalat, hanem csak azok tudják majd ismét használni, akik feltelepítik az iOS frissítést. Ez nem jelenti azt, hogy a hiba csak a rendszert érintette, ugyanis a közleménye szerint az Apple a szerverek oldaláról is módosította a szolgáltatást a jobb biztonság garantálása érdekében. Az iOS 12.1.4 frissítés elterjedése valószínűleg néhány hetet igénybe vesz majd, így az emberek csak fokozatosan kezdhetik újra a csoportos FaceTime használatát ismerőseikkel – már amennyiben visszanyeri a szolgáltatás a bizalmat a súlyos incidenst követően.

Az Apple úgy fogalmaz az iOS 12.1.4 esetében a változáslistánál, hogy minden felhasználó számára ajánlott a telepítés, és több biztonsági javítás is a része ennek.

Az iOS-ben további Foundation és IOKit-hibákat is elhárított az Apple, és memóriakezeléssel kapcsolatos probléma is meg lett oldva, ami az alkalmazások számára kiemelt jogosultságokat eredményezhetett.

És még visszatérve a csoportos FaceTime hiba elhárításához, arra is érdemes kitérni, hogy az Apple a macOS kapcsán is kiadott egy kisebb méretű időközi frissítést. Hiszen a korábbi információknak megfelelően a személyi számítógépek esetében sem volt védett a felhasználó a „hallgatózással” szemben. Azoknak, akik macOS alapú készülékkel rendelkeznek, a macOS 10.14.3-as kiadásának a telepítését kell elvégezniük, hogy ismét elérjék a csoportos FaceTime-ot.

Galéria megnyitása

Továbbá a beható vizsgálatok során az Apple szakemberei arra is fényt terítettek, hogy egy másik biztonsági rés is volt a rendszerben, mely az Élő Fotók és FaceTime kapcsolatában lett felfedezve. Éppen ezért az Élő Fotók is blokkolva lett a FaceTime esetében azokon a készülékeken, amelyek nem a legfrissebb iOS és/vagy macOS rendszereket futtatják. Szóval ennek az ismételt igénybevételhez is elengedhetetlen lesz az iOS 12.1.4 és a macOS 10.14.3 telepítése.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward