A FaceTime miatt perlik az Apple-t

A FaceTime miatt perlik az Apple-t

Az Egyesült Államokban nem meglepő, ha egy vállalatot perbe fognak, és ezúttal egy ügyvéd eléggé nyomós okot talált arra, hogy pert indítson az Apple ellen. Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a cupertinói alakulat egy rendkívül súlyos biztonsági rést hagyott a FaceTime szolgáltatás csoportos hívások bonyolítására szolgáló funkciójában, és ezért máris jogi lépéseket kezdeményezett ellene egy eszköztulajdonos.

Mint az ismeretes, a csoportos FaceTime esetében a rendszer lehetőséget biztosított arra, hogy a hívó gyakorlatilag lehallgassa a partnerét, és adott esetben meg is figyelhesse a kamerán keresztül. Tudniillik az iOS 12.1 rendszerű mobilokon ás táblagépeken, valamint a macOS-en futó FaceTime szolgáltatásón keresztül be lehetett kapcsolni a tárcsázott eszköz mikrofonját egy viszonylag egyszerű trükkel, és ezt nem az Apple, hanem felhasználók szúrták ki. Tehát egyáltalán nem lehet tudni, hogy mennyi alkalommal élhettek ezzel vissza azt megelőzően, hogy a cupertinói alakulat letiltotta a lehetőséget a javítás idejére.

A houstoni ügyvéd azzal az indokkal ment neki az Apple-nek az ügy nyilvánosságra kerülésének a másnapján, hogy az ő esetében különösen fontos az, hogy a klienseivel folytatott bensőséges beszélgetéseket senki más ne hallhassa, márpedig a cég készüléke egyértelműen lehetőséget biztosított másoknak arra, hogy belehallgasson a privát szóváltásokba (is). Attorney Larry Williams II ráadásul azt állítja, hogy biztos benne, hogy kihallgatták miközben egy tanúvallomást rögzített. Ezért az ügyvéd most kártérítést szeretne kiharcolni, aminek a mértéke egyelőre nem ismert.

Nem lenne meglepő, ha mások is úgy döntenének, hogy beperelik az Apple-t, szóval nem kizárt, hogy hallunk még a mostani ügy felől. Az Apple egyelőre erre még nem reagált erre, de korábban azt mondta, hogy igyekszik minél hamarabb javítani a hibát, és még ezen a héten jöhet egy olyan frissítés, ami megoldást jelenthet a biztonsági résre. Időközben azonban sokan már a megrendült bizalom miatt teljesen letiltották a FaceTime-ot, és más szolgáltatások felé mozdultak el. Szóval nem lesz egyszerű tisztára mosni a FaceTime nevét, valószínűleg maradandó károkat szenved, és talán soha nem lesz képes teljesen visszanyeri a felhasználók bizalmát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap