Újabb Aorus sorozatú RTX 2080 Super videokártya kapott folyadékhűtést

Ebben az esetben viszont nem kompakt folyadékhűtő szettel, hanem csak egy folyadékhűtő blokkal szerelték fel az újdonságot.

Újabb Aorus sorozatú RTX 2080 Super videokártya kapott folyadékhűtést

A Gigabyte GeForce RTX 2080 Super kínálatáról nemrégiben számoltunk be, amikor az összes többi AIB partner termékpalettáját összesítettük. Azóta megjelent egy Aorus sorozatú, kompakt folyadékhűtéssel szerelt videokártya is, amiről itt írtunk, majd nem sokkal később egy újabb modellel gyarapodott a kínálat – ez aktuális hírünk főszereplője.

Az újdonság az Aorus RTX 2080 Super WB nevet kapta, nyomtatott áramköri lap terén pedig teljesen azonos a fentebb említett, kompakt folyadékhűtővel szerelt termékkel. A hasonlóságok persze itt még nem érnek véget, hiszen a GPU ebben az esetben is 1860 MHz-es GPU Boost átlag-órajelen ketyeg, míg a memóriachipeknél 15,5 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak. A GPU tehát 45 MHz-cel magasabb GPU Boost átlag-órajelet vethet be, mint a referencia modellek, a VRAM azonban megúszta a tuningot. Hasonlóság még, hogy ez a videokártya is kétslotos hátlapot kapott annak érdekében, hogy a hét darab videó kimenet elférjen. Utóbbiak között három darab DisplayPort 1.4-es, három darab HDMI 2.0-s, valamint egy darab USB-C csatlakozó sorakozik, a stabil tápellátásról pedig most is két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül gondoskodhatunk. A GPU és a VRAM tápellátását egyébként egy 12+2 fázisú VRM áramkör végzi.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Erre a modellre már csak egy folyadékhűtő blokk került, vagyis azok számára lesz jó választás, akik már rendelkeznek egyedi folyadékhűtő szettel, vagy éppen annak építésére készülnek. Az adott rendszerhez szabványos, ¼”-os fittingeken keresztül csatlakozhat a folyadékhűtő blokk, ami nikkelezett réz talpazattal érkezik, borítása viszont akrilból készült, amire szálcsiszolt alumínium lemez is került, rajta egy Aorus logóval. Az RGB LED alapú világítás most is a kínálat részét képezi, ami a hátlapi hűtőlemez Aorus logóját is megvilágítja. A fényeket természetesen szinkronizálhatjuk a több RGB LED alapú világítással ellátott komponensével, ahogy az lenni szokott, így egységes képet alakíthatunk ki az adott konfiguráción belül.

Az új videokártya 291,29 milliméter hosszú, 159,05 milliméter széles és 28,7 milliméter magas, beszereléséhez viszont két slotnyi helyre van szükség. Az Aorus GeForce RTX 2080 Super WaterForce WB rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nincs hír.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap