Új hangkártya: felbukkant a Creative Sound BlasterX AE-5 Plus

A friss változat lényegében az AE-5 alapjaira épül, ám két extra támogatást hoz, amelyek eddig csak a drágább modelleknél voltak elérhetőek.

Új hangkártya: felbukkant a Creative Sound BlasterX AE-5 Plus

A Creative Sound BlasterX sorozata egy „új” taggal frissült, ami lényegében a már meglévő SoundBlasterX AE-5 fölé érkezik, de az AE-7-es modell pozícióját abszolút nem veszélyezteti.

Galéria megnyitása

A SoundBlaster AE-5 Plus lényegében az AE-5 alapjaira támaszkodik, vagyis ugyanazt a Sound Core 3D audió processzort használja, valamint az ESS Sabre32 Ultra DAC sem hiányzik a fedélzetéről, amely 32-bites 384 KHz-es audió támogatással érkezik, teljes harmonikus torzítása 0,00032%, jel/zaj aránya pedig 122 dB.

Most is rendelkezésre áll az Xamp Discrete Headphone Amplification technológia, amelynek lényege, hogy a jobb és a bal csatornát külön erősítő kezeli, ami a vállalat szerint pozitív hatást fejt ki a hangminőségre. Az igen alacsony, mindössze 1 Ohmos kimeneti impedanciával dolgozó hangkártya gond nélkül megbirkózik a fejhallgatókkal 16 Ohmtól egészen 600 Ohmig.

Galéria megnyitása

Ahogy a régi, úgy az új modell is kapott RGB LED alapú világítást, amellyel az AE-5 anno világelsőnek minősült, hiszen ez volt az első RGB LED fényekkel büszkélkedő PCIe alapú hangkártya. A csatlakozók közé most is öt darab 3,5 milliméteres Jack Audió kimenet, illetve egy S/PDIF optikai audió kimenet került, hangzás terén pedig valós 5.1-es és virtuális 7.1-es térhangzásra lehet számítani.

Galéria megnyitása

Az AE-5 Plus esetében extra, hogy immár Dolby Digital Live és DTS támogatás is jár hozzá, ami eddig az AE-7 és az AE-9 kiváltsága volt. Az új modellt a régitől könnyű lesz megkülönböztetni az oldalán található AE-5 Plus felirat alapján, színvilág terén azonban most csak egy fekete/fekete-fehér kiadás érkezik, vagyis fehér Pure Edition nem.

Galéria megnyitása

A Sound BlasterX AE-5 Plus várhatóan rövidesen forgalomba kerül, várható ajánlott végfelhasználói árát azonban még nem árulta el a gyártó. Az AE-5 jelenleg 149,99 euróba kerül, míg az AE-7-ért 229,99 eurót kérnek el. Az AE-5 Plus várhatóan 10-15%-kal lehet drágább a sima AE-5-nél.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap