Tinglitanglis lett a BlizzConline Metallica koncert Twitch-en

A Blizzard előre szólt, hogy baj lehet és inkább mindenki némítson, ha kell.

Tinglitanglis lett a BlizzConline Metallica koncert Twitch-en

A BlizzConline mai napig tartogat érdekességeket, ám talán az egyik legviccesebb dolgot mégis a Twitch-nek és a Metallicának köszönhetjük.

A Twich.tv folyamatos össztűz alatt van a kiadók részéről a játékok és a streamek alatt hallható zenéknek köszönhetően. Naponta több ezer szerzői jogi megkeresést kapnak a dalok miatt, amiket nem képesek kezelni és sokszor egyszerűen csak örökre kitiltják a felhasználókat vagy törlik a videóikat, hogy enyhüljön a nyomás.  De mi történik akkor, ha a BlizzConline rendezvényen fellép a Metallica és ezt egy olyan platform közvetíti, amelyik retteg a jogi következményektől? Pontosan ez:

Igen, a Twitch inkább elnémította, majd ilyen relaxációs, 8 bites videojáték zenével helyettesítette a Metallica saját koncertjét, mert attól félt, hogy a Metallica miatt DMCA strike-ot lesznek kénytelenek kiosztani saját magukra.

A teljes előadás valójában így hangzott, mindenki eldöntheti maga, hogy melyik sikerült jobban:

A közösség egy része mindenesetre azon az állásponton van, hogy ezt a Metallica magának köszönheti, mert a többi zeneszerzőhöz képest is agresszíven lépnek fel a zeneszámaik felhasználása és letöltése ellen. Sok esetben akár a rajongóknak is alátesznek és beperlik őket. A Napster zenemegosztó szolgáltatás ellen is ők léptek fel legelőször és legerőteljesebben, és már akkoriban üldözni kezdték a zenéik illegális letöltőit is.

A dolog mögött akadnak még furcsaságok és talán nem is feltétlenül a Twitch a „hibás”, mint említettük, okkal félnek a Metallicától. A Blizzard korábban kiadta a Blizzcon közvetítési tervét és ebben figyelmeztette a streamereket, hogy figyeljenek oda, hogy néhány elem az élő adás során szerzői jogi védelem alatt állhat, ilyenkor ajánlatos lekapcsolni inkább a streamet.

Így viszont könnyen el tudjuk képzelni, ahogyan a pánikba esett Twitch Gaming csatorna kezelője meghallotta a Metallica koncertet és azonnal rányomott az első videojátékos zenére, amivel lecserélheti az élő koncert alatt hallható zenét.

Zseniális tehát, ahogy a zeneipar megcsinálta magának azt, hogy képtelenek legyenek virtuális koncertet adni, hiszen akik segíthetnék a zene terjesztését, inkább lenémítják azt, vagy ami még jobb, lecserélik valami másra.

{{ data.question }} {{ answer.percent }} Te már szavaztál! Eddig {{ data.voteCount }} szavazat érkezett Eddigi eredmények Szavazok Frissítés

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap