Szuperkompakt játékmenet-rögzítő az AverMediától

Friss infók érkeztek az újdonsággal kapcsolatban, plusz az AverMedia legfrissebb akciójáról is lehullott a lepel.

Szuperkompakt játékmenet-rögzítő az AverMediától

Az AverMedia műhelyében egy érdekes apró dobozka készült, ami lehetővé teszi a gamerek számára, hogy PC-s vagy konzolos játékmeneteiket egyszerűen, hardveres kódolás mellett rögzítsék, illetve streameljék, méghozzá rendkívül hatékonyan és kényelmesen. A termékről korábban már írtunk, most viszont megtudtunk vele kapcsolatban minden fontos részletet.

A PDA méretű apróság 1080p-s felbontásban akár 60 képkocka/másodperces sebességű tartalom fogadására is képes, a videó folyam kezeléséről pedig hardveres H.264-es videó kódoló gondoskodik, így a szett PC-s módban csak minimális terhelést ró  rendszer processzorára. Az USB 2.0-s csatolófelületet alkalmazó Live Gamer Portable PC nélkül is működik, ugyanis akár közvetlenül SD memóriakártyára is képes rögzíteni egy 720p-s felbontású, 60 képkocka/másodperces sebességű tartalmat. PC-s rögzítés esetén maximum 1080p-s felbontású, 30 képkocka/másodperces sebességű videó folyam rögzítésére van mód vagy streamelésére van mód.

A PDA méretű Live Gamer Portable USB porton keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot, így külön tápadapter alkalmazását nem igényli. A 117 grammos termék konzolokhoz is tökéletesen passzol, ahol szintén USB 2.0-s porton keresztül biztosíthatjuk számára a megfelelő tápellátást - ekkor az SD kártyára történő videó rögzítés lehetősége különösen jól jöhet.

A 70 x 22 x 131 milliméteres Live Portable Gamer HDMI porton keresztül fogadja az audió- és videó jeleket, de komponens videó bemenet, illetve 3,5 milliméteres jack audió bemenet is található rajta. A kimenetek között egy HDMI port, illetve egy 3,5 milliméteres Jack audió csatlakozó lapul. A rendszer az audió tartalmat AAC sztereó fortmátumba kódolja, a kész állomány pedig MP4 formátumú és viszonylag helytakarékos.

Az AverMedia újdonsága a már jól ismert RECentral szoftvercsomaggal érkezik, amellyel könnyen testre szabhatóak a különböző beállítások, legyen szó élő streamról vagy akár felvételről. A rendszer a játékos TwitchTV, own3D vagy Ustream csatornáján keresztül stream továbbítására is képes, a streamhez pedig akár kommentár is fűzhető, sőt, egyéni RTMP beállítások alkalmazására is van mód. Hab a tortán, hogy a Live Gamer Portable az XSplit Broadcasterrel is tökéletesen kompatibilis, így extra stream funkciók is rendelkezésre állnak.

A szerkezet egy gyorsgombot is kapott, amelyhez LED-es státuszjelző is társul. A felvétel, illetve a stream így egyetlen gombnyomással, kényelmesen indítható, a LED világítási módja alapján pedig látszik, hogy milyen munkafolyamat zajlik éppen.

 

Az AverMedia a friss információk megosztásán kívül egy remek kezdeményezéssel is előrukkolt, amelynek keretén belül Live Gamer Portable tesztelőket keres, akik nemcsak elsőként tesztelhetik a Live Gamer Portable képességeit, de kapnak is ajándékba kapnak egy ilyen eszközt.

Az akció január 15-e és február 22-e között él, jelentkezni pedig az AverMedia facebook oldalán lehet rá. A jelentkezők közül 5 szerencsés nyertest sorsolnak ki, akik a Live Gamer Portable mérnöki tesztpéldányát kapják ajándékba. Ők elsőként oszthatják majd meg a Live Gamer Portable kipróbálása kapcsán szerzett tapasztalataikat.

Az újdonság várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert. A termékkel kapcsolatban további információ itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward