Százezer alkalmazottat vesz fel az Amazon a koronavírus miatt

Az Amazonnál nem leépítésekre kell számolni, hanem éppen az ellenkezőjére, és ez még nem minden.

Százezer alkalmazottat vesz fel az Amazon a koronavírus miatt

Globálisan nagy a pánik a koronavírus miatt, a járvány szép lassan mindenhova elér, és nemcsak emberi, hanem gazdasági áldozatokat is szed. Sorra szűnnek meg a munkahelyek, gyárak zárnak be határozatlan munkaidőre, a turizmusra pedig szinte megsemmisítő csapást mért a vírus.

Vannak azonban olyan ágazatok, ahol éppen a forgalom élénkülése a jellemzőbb, ilyen például az online kereskedelem. És ezt kiválóan mutatja az, hogy a válsághelyzet közepén az Amazon úgy döntött, hogy bővíti a létszámát, méghozzá nem is szerény mértékben. A tervek szerint a vállalat 100 ezer embert szeretne felvenni különböző munkakörökbe. Az Egyesült Államokban az Amazon forgalma brutálisan megugrott most, hogy az emberek kevesebbet mennek boltokba, és inkább a weben keresztül rendelik meg a legfontosabb termékeket.

Galéria megnyitása

A megnövekedett forgalmat pedig az Amazon lényegében nem bírja kezelni az eddigi erőforrásai, munkavállalói révén, ezért döntött úgy a Jeff Bezos vezette alakulat, hogy ideje komoly lépéseket tenni. A 100 ezres mértékű létszámbővítést főleg az Egyesült Államokra fókuszálva hajtja majd végre az Amazon, de elképzelhető, hogy más régiókban is növelni fogja a foglalkoztatottak létszámát.

Ez a mostani helyzet segítség is a vállalat részéről azok számára, akiket mostanában bocsájtottak el. A cég ezzel a lépéssel azokat szeretné segíteni, akik az elmúlt hetekben veszítették el az állásukat. „Azt akarjuk, hogy ezek az emberek tudják, örömmel fogadjuk őket csapatunkban, amíg a dolgok nem normalizálódnak, és korábbi munkáltatójuk nem képes visszavenni őket” – mondta az Amazon. Szóval fokozatosan el is bocsátja majd azokat a cég, akiket most felvesz, ahogy az érintettek vissza tudják szerezni a korábbi munkájukat.

Annak érdekében, hogy az Amazonnál való állásvállalás vonzóbb legyen, a vállalat még béremelést is bejelentett. A vállalat az órabéreket általánosan 2 dollárral tornássza fentebb, illetve Európában 2 euróval, az Egyesült Királyságban pedig 2 fonttal. Ez a fizetésemelés áprilistól fog életbe lépni. Számítások szerint ez az intézkedés az Amazon működési kiadásait nem kevesebb mint 350 millió dollárral emeli majd meg, ami jól mutatja, hogy mekkora az Amazon munkavállalóinak tábora.

Galéria megnyitása

És egyébként nemcsak az Amazon az, aki a létszámbővítés mellett döntött az Egyesült Államokban. Több olyan vállalakozás is elkezdett munkavállalókat keresni, akiknél online lehet rendelni, így próbálják azt biztosítani, hogy a megnövekedett érdeklődést képesek legyenek kiszolgálni. Reméljük, hogy ez a tendencia az öreg kontinensen is jellemző lesz majd, hiszen Európa-szerte is egyre több esetben kell leépítésekkel számolni.

Az Amazon bejelentésére a vállalat részvényeinek az árfolyama szolidan emelkedett, de továbbra sem túl jó a befektetők hangulata. A koronavírus-járvány miatt általánosan elmondható, hogy a technológiai és minden egyéb ágazat gyengélkedik a tőzsdén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap