Star Wars: durva pletykák indultak be, a Disney eltörölheti az új részeket

Ezzel párhuzamosan Kathleen Kennedy lemondhat a LucasFilm éléről.

Star Wars: durva pletykák indultak be, a Disney eltörölheti az új részeket

Nagyon komoly pletykák indultak be a Star Wars frontján az elmúlt napokban, melyek a Doomcock nevű felhasználótól erednek, aki először a YouTube-csatornáján beszélt az ügyről. Ezek szerint a Disney akár kvázi el is törölheti az új trilógia történéseit, valamilyen módszerrel retconolva a történetet, valamint Kathleen Kennedy helyét Jon Favreau veheti át.

Azt az elején fontos leszögezni, hogy az új trilógia történeti eltörlése a realitások talaján maradva szinte esélytelen, azonban Doomcock nagyon jó belsős információkkal rendelkezik, például előre megírta a Skywalker kora teljes történetét Redditen, és több Marvel-filmmel kapcsolatban is olyan információkat közölt hónapokkal előre, amik később pontosnak bizonyultak.

Jelenleg a legfontosabb dolognak az tűnik, hogy Doomcock úgy tudja, tulajdonképpen egy elég komoly belsős harc zajlik Kathleen Kennedy és az ő feminista vonala, valamint a George Lucas-féle vonalat követő Jon Favreau között, akit a Star Wars-veterán Dave Filoni is erősen támogat.

A kiszivárgott információk szerint a Diseny vezetősége egy ülésen beszélte meg a LucasFilm jövőjét, amin Kennedy nem vett részt. Korábban tartottak egy megbeszélést Kennedyvel is, azonban ő ezt követően szinte teljesen visszavonult, és nem hajlandó kapcsolatba lépni az alkalmazottaival. Ezt követően Kennedy többségében nőkből álló vezetősége közölte, hogy a LucasFilm elnöke nem szeretné meghosszabbítani a szerződését a vállalat élén, így annak lejártával (ami 2021-ben esedékes) lemond a pozíciójáról.

Úgy tudni, hogy az első megbeszélésen szembesítették Kennedyt azzal, hogy a Star Warshoz kapcsolódó filmek, merchandise-termékek és vidámparkok bevételei folyamatosan csökkenő tendenciát mutatnak.

Az információk szerint ez pozitív hangulatot váltott ki a LucasFilmen belül, ugyanis végre megvan rá az esély, hogy véget érthet Kennedy rémuralma. Miután Az ébredő erő elképesztő bevételi rekordokat döntött, az elnök asszony gyakorlatilag teljhatalmas kapott, amit aztán arra használt ki, hogy kvázi propagandafilmet támogasson Az utolsó jedik képében, onnantól pedig minden elindult lefelé, a Skywalker-kora pedig már csak legfeljebb kármentésre vállalkozhatott, viszonylag kevés sikerrel.

Doomcock kétféle verziót hallott cégen belül a folytatásról: vagy Jon Favreau veszi át Kennedy helyét, miután a The Mandalorian nagy sikert aratott, vagy pedig behoznak egy mindenkitől független külsőst, hogy lecsillapítsák a cégen belüli feszültségeket.

Galéria megnyitása

De hogyan lehetne lenullázni az új trilógiát?

Habár, ahogy fentebb írtuk, nagyon erősen valószínűtlen, hogy a Disney tényleg megpróbálná valahogy kánonon kívül helyezni az új trilógiát, hiszen ez hatalmas arcvesztéssel járna, ráadásul rengeteg rajongó számára okozna fájdalmat, arról nem is beszélve, hogy olyan színészek munkáját tenné kvázi semmissé, mint az azóta elhunyt Carrie Fisher.

Ettől függetlenül Doomcock felvázolt egy útvonalat, melyet az informátorai közöltek fele a Lucasfilmen belülről. Ez pedig nem más, mint egy olyan koncepció, mely a Star Wars Rebels animációs sorozat révén vált kánonná a negyedik évad 13. részében, ahol bemutatkozott a Veil of the Force, ami tulajdonképpen az Erő egy misztikus dimenziója, ami összekapcsolja az időt és a teret. Vagyis lehetőséget ad a multiverzum létrehozására, ami azt jelenti, hogy a három új rész átkerülhetne egy "alternatív univerzumba", a kánonon kívüli Legends-történetek alá.

Természetesen Kathleen Kennedy ez ellen jelenleg ezerrel tiltakozik, hiszen így gyakorlatilag minden nagy film, ami az ő felügyelete alatt készült, erősen jelentőségét veszítené.

Doomcock felvázolja, hogy Palpatine rendelkezett egy szobával a második halálcsillagon, amit úgy hívtak, hogy Room of Mirrors. Ezt (és a benne található tükröket) maga az Uralkodó hozta létre az Erő segítségével még jóval korábban, és a tükrök össze voltak kapcsolva a Veil of the Force-szal, ami így számos dologra lehetőséget adott Palpatine-nak, például arra, hogy az előzmény trilógia eseményei alatt elrejtse magát a jedik elől, és ne derüljön ki, hogy valójában ő a sith nagyúr.

Na, most az egész új trilógiát új magyaráznák meg, hogy amikor Darth Vader ledobta az Uralkodót a Jedi visszatér végén a mélységbe, akkor az Uralkodó végső kétségbeesésében megnyitott egy portált a Veil of the Force-on keresztül, és átment rajta, azonban a tükrök segítsége nélkül ez rendkívüli károsodásokat okozott neki, ezért néz ki úgy később, ahogy.

Magyarul az új trilógia végső soron megtörtént, csak éppen egy alternatív univerzumban, ahova az Uralkodó átteleportálta magát. 

Doomcock szerint ennek már megágyaztak némileg a Skywalker korában, habár akkor még nyilván nem azzal a céllal, hogy majd egyszer alternatív univerzumba helyezik az új trilógiát. Ott ugyanis akadt egy jelenet amiben Rey sötét oldali változatát látjuk egy rakás tükörrel a háttérben, melyek mindegyike törött, kivéve egyet, amiből a sötét Rey kilép. Ez mindenesetre a pletykák szerint már a Veil of the Force-féle koncepció megtestesülése, vagyis hogy a Star Wars világán belül bármi lehetséges, legfeljebb létrehoznak alternatív valóságokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap