Shop menü

SOK RAJONGÓ SZÍVÉT TÖRI ÖSSZE AZ AMD LEGFRISSEBB BEJELENTÉSÉVEL: MÉGSEM VALENTIN-NAPON ÉRKEZNEK AZ ÚJ CPU-K

Tegnap még úgy tűnt a hivatalos weboldalon található információ alapján, hogy Valentin-napi meglepetésként rajtolnak el a RYZEN 7000X3D sorozat tagjai, ám ma kiderült, a kiírás hibás volt.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Sok rajongó szívét töri össze az AMD legfrissebb bejelentésével: Mégsem Valentin-napon érkeznek az új CPU-k

Az AMD RYZEN 7000X3D sorozatú asztali processzorai, amelyek a 3D V-Cache második generációs verzióját használhatják, a CES 2023 alkalmával tartott bemutatón bukkantak fel először hivatalos keretek között. Akkoriban kiderült, hogy az újdonságok várhatóan idén február folyamán mutatkozhatnak be, ám azt nem árulták el a vállalt illetékesei, pontosan mikor kerül sor a rajtra.

A napokban az Overclock3D munkatársai arra figyeltek fel, hogy a RYZEN 7 7800X3D hivatalos adatlapján feltűnt egy tervezett megjelenési dátum, ami alapján 2023. február 14-e lehetett volna a jeles alkalom, amikor az új modellek megjelennek. Azóta az AMD egy közlemény formájában lehűtötte a kedélyeket: elmondásuk szerint nem 2023. február 14-én debütálnak az új processzorok, a hivatalos weboldalon feltüntetett adat pontatlan volt. Azt sajnos nem szeretnék elárulni, konkrétan mikor dobják piacra a sokak által várt RYZEN 7000X3D sorozat három tagját, erre majd csak később derülhet fény.

A hivatalos megjelenési dátum mellett a hivatalos listaár is titok egyelőre. Annyi már biztos, hogy az összes új modell 64 MB-nyi extra megosztott harmadszintű gyorsítótárat kap az alapból meglévő 32 MB-nyi mellé, hála a 3D V-Cache technológiának. A szóban forgó gyorsítótár az egyik CCD lapka tetején kap helyet, ahogy arról korábban is említést tettünk. A második generációs 3D V-Cache alapú asztali processzorok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat részletezi.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére