Saját videokártya risert tervezett az ASUS

A ROG termékcsalád új tagjával igazán látványosan lehet majd elhelyezni a VGA-kat a gépházban.

Saját videokártya risert tervezett az ASUS

Azoknak, akik szemkápráztató számítógépeket szeretnének építeni, napjainkban egyre több lehetősége van, és nagy divatnak örvend a videokártyák kifordítása a játékosok körében, ezt pedig az ASUS is felismerte. A tajvani alakulat ezért létrehozott egy olyan kábelt, amivel könnyedén el lehet szakítani az alaplapok rabságából a VGA-kat.

Nem meglepő módon a ROG termékcsaládon belül jelent meg a Strix Riser kábel. Sok gyártó kínál már ilyen megoldást a vásárlók számára és igazából az ASUS megoldása túl sok különlegességet nem nyújt. A vállalat a Patent SafeSlot használatát emelte itt ki elsődlegesen. A videokártya kivezetett sínje meg lett erősítve, hogy se a kiegészítőnek, se a kártyának ne essen baja a helyezgetés során. Egy normál PCI-Express slotnál ez a megoldás elvileg közel kétszer jobban viseli majd a különböző fizikai behatásokat.

Galéria megnyitása

A ROG Strix Riser kábel úgy lett kialakítva, hogy különösen nagy flexibilitással rendelkezik, szóval bátran lehet majd tekergetni, hogy a megfelelő pozícióba kerüljön a grafikus kártya. A szalagkábelek sokszor sérülékenyek, és nehéz velük bánni, de itt talán jobb lesz a helyzet ilyen szempontból. És a feketére festett kábelezés kapott EMI árnyékolást is, hogy biztosan ne legyen probléma a használata során.

A videokártya kivezetésére szolgáló kábel 240 milliméter hosszú, és tartozik hozzá egy 90 fokos adapter is, hogy biztosan megfelelő szögbe lehessen vele forgatni a játékos PC legfőbb komponensét.

Galéria megnyitása

Fontos végül azt is elmondani ennek kapcsán, hogy PCI-Express 3.0 x16 kompatibilis, és amíg ez elegendő, nem fogja a teljesítményt komolyabban befolyásolni. De ez nemcsak azért lényeges, mert a PCI-Express 4.0-s videokártyáknál már adott esetben talán szűk keresztmetszetet jelenthet, hanem azért is, mert az olyan alaplapoknál, amiken PCI-E 4.0 slot van, el kell végezni az installálás előtt egy rövid műveletet. Az alaplap BIOS-ában át kell állítani a működést PCI-Express 3.0-ra, hogy minden gond nélkül menjen.

Az ASUS ROG Strix Riser kábel nem lesz olcsó, 50 eurót kell majd érte leszurkolni. Szóval az biztosan csalódni fog, aki eddig abban reménykedett, hogy ez a kiegészítő esetleg járni fog az ASUS házai mellé.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap