Saját hangkártyát kapott a Raspberry Pi

A Wolfson Audio Card beépített mikrofonokkal és D osztályú erősítővel érkezik.

Saját hangkártyát kapott a Raspberry Pi

A Raspberry Pi rengeteg érdekes dologra használható – aki meg szeretne tekinteni néhány videót a lehetséges felhasználási módokról, kattintson ide vagy ide. Persze nem csak a YouTube van tele az érdekesebbnél érdekesebb projektekkel, hanem a különböző weboldalak is.

Az apró számítógéphez a héten egy kiegészítő is készült, ami nem más, mint egy jól felszerelt hangkártya. Az element14 munkájának gyümölcse jelentősen kibővíti a Raspberry Pi audió képességeit, hála a rajta található WM5102-es Wolfson audió vezérlőnek, illetve az egyéb hasznos komponenseknek. Persze a Raspberry Pi audió támogatását eddig is fel lehetett turbózni, ehhez csak egy USB-s DAC-ra volt szükség, de kétségtelen tény, hogy az új hangkártya ennél jóval többet kínál.

Pirossa bekeretezve a szükséges P5-ös tüskesor

A 33 dolláros termék a Raspberry Pi P5-ös tüskesorára illeszkedik, ami a Revision 2-es, illetve frissebb Raspberry Pi alaplapok kiváltsága, méret tekintetében pedig remekül passzol a Raspberry Pi-hez. A Wolfson Audio Card névre keresztelt kiegészítő 24-bites felbontású, 192 kHz-es mintavételezési frekvenciájú nagyfelbontású audió tartalmakkal is megbirkózik – ezeket közvetlenül ki tudja küldeni egy külső erősítőre a 3,5 milliméteres vonalkimeneten vagy a digitális S/PDIF audió kimeneten keresztül.

A rendszer emellett 3,5 milliméteres, négypólusú jack aljzatot is kapott, ami mikrofonos fejhallgatókat fogad, de ezen kívül sztereó vonalbemenet is van rajta. Ezzel persze még nincs vége az érdekességek sorának. A fedélzeten találunk két darab MEMS mikrofont, amelyek egyebek mellett hangvezérléssel működő alkalmazások készítésekor is jól jöhetnek, plusz van még a repertoárban egy D teljesítményosztályú, WM9082-es típusú erősítő is, amelyhez két darab hangszóró kimenet tartozik. Utóbbiakon keresztül – a felhasználói kézikönyv szerint – csatornánként 1,4 wattnyi teljesítmény áll a külső hangszórók rendelkezésére.

A Wolfson Audio Card összességében tehát egy igen vonzó kiegészítő, amelyből sokan profitálhatnak majd különböző projektiek során. A 33 dolláros újdonság néhol már elérhető kereskedelmi forgalomban, és hamarosan szélesebb körben is megvásárolható lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward