Rendszerchipet és kiugró kamerát jelentett be televíziók számára a Huawei

A vállalat ezúttal a nagyobb kijelzőket veszi célba a Honor márkanév égisze alatt, és hamarosan jöhet a saját TV-je.

Rendszerchipet és kiugró kamerát jelentett be televíziók számára a Huawei

Egy kantoni esemény keretében, a Global Mobile Internet Conference-en számolt be arról a Honor márka első embere, George Zhao, hogy a vállalat több fejlesztéssel vág bele a televíziók piacának a meghódításába. És komoly terveket tűzött ki célul a Honor egy teljesen új termékvonal elindításával.

Lehullott a lepel a Honor Visionről, ami a vállalat intelligens kijelzőre vonatkozó fejlesztéseit fogja össze. George Zhao beszélt egy új rendszerchipről, ami direktben a televíziók, illetve nagyobb kijelzővel rendelkező eszközök számára lett megalkotva, és arról is, hogy miként tervez kamerát csempészni az ilyen eszközökbe. Továbbá kiderült, hogy a Honor Vision keretében a fejlesztések elérhetőek lesznek mások számára is.

Galéria megnyitása

Az újítások közül a legnagyobb hangsúly egyértelműen a Honghu 818 lapkára helyeződött, ez hajthatja majd meg a Honor jövőben érkező televízióját. Melynek kapcsán az a hír járja, hogy kettő verzióban lesz megvásárolható, lesz egy alapmodell és egy jobb képességű is, ami valószínűleg funkcionálisan fog előnyt élvezni a társával szemben. (Talán az egyik rendelkezik majd a cég előugró kamerájával, a másik pedig nem.) Az elmondottak alapján a Huawei nagyon régóta dolgozott azon, hogy televíziókban is felhasználható rendszerchipet hozzon létre, állítólag nem kevesebb mint 5 évnyi munka áll mögötte.

Galéria megnyitása

Arról egyelőre nem sok információnk van, hogy a Honghu 818 milyen felépítéssel rendelkezik, de a számozásából kiindulva nem lenne meglepő, ha a Kirin 810-zel lennének rokoni vonásai. Azt lehet egyelőre erről az egységről tudni, hogy nyolcmagos az architektúrája, de azt már homály fedi, hogy milyen feldolgozók munkálkodhatnak benne. A vállalat kiemelte, hogy hét különböző képfeldolgozással kapcsolatos technológia van pillanatnyilag a repertoárjában. Képes az egység a mozgás előrejelzésre és a kompenzálásra (MEMC), a HDR támogatásra, a felbontás felskálázásra (Super-Resolution), az automatikus színkorrekcióra, a képzaj szűrésére, a dinamikus kontraszt javítására, és a Local Dimmingra is, ami annyit tesz, hogy tudja vezérelni a kijelző háttérvilágításának a klasztereit.

A Honghu 818 fejlesztésekor egyértelműen fontos volt a videodekóder fejlesztése, és ennek köszönhetően a Honor elmondhatja a chipről, hogy támogatja a 8K lejátszást is. A lapka megfelelő formátum mellett le tudja játszani a 8K-s videókat 30 FPS mellett, a 4K-s felvételeket pedig már 120 FPS-en is kezelheti, így a nagyon gyorsan mozgó jelenetek is simán rajzolódhatnak ki egy nagy kijelzőn, ami lehetővé teszi az ilyen megjelenítést. Állóképekből pedig 64 megapixelt támogat a Honghu 818. A mesterséges intelligencia is fontos lesz a Honor Vision esetében, így talán egy dedikált NPU is lesz majd a rendszerchipben. Az pedig biztos, hogy a Histen technológia biztosított, így a megfelelő hangzásvilág előállítsa sem okoz majd a lapka számára problémát.

 

Galéria megnyitása

A Honor kiugró kameráját minden bizonnyal ugyanúgy motor fogja majd mozgatni a televíziók és nagyra szabott megjelenítők esetében, mint az okostelefonokban. Hiszen a Honor Vision megalkotásakor elvileg az volt a cél, hogy minél jobban hasznosítsák a tervezők a mobiltechnológiákkal megszerzett tudást és tapasztalatot más területen is. Ehhez a megoldáshoz kapcsolódni fog majd arcfelismerési funkció is, amit akár többféle módon is hasznosíthat majd a Honor a TV-ben. Például az a felhasználóhoz társíthat profilt, és automatikusan felismerheti az embert a televíziózás megkezdésekor.

A Honor TV a hírek szerint augusztus 10-én fog debütálni, és 55 hüvelykes méretben lehet majd megvásárolható. A készülék először Kínában lesz hozzáférhető, ott néhány nagyobb kereskedésnél már előfoglalással is lehet élni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap