Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 – A világ nagyobb, mint egy játékterem?

A Disney videojátékokba és humorba oltott mozija a második részre sem vesztett a varázsából, jó szórakozás lehet minden generációnak!

Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 – A világ nagyobb, mint egy játékterem?

71 %
{{ average }} %
  • Rontó Ralph online!
Szerzői értékelés
Szerző
71
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

A videojátékok folyamatos inspirációt jelentenek a filmiparnak. Angry Birds, Prince of Persia, Resident Evil, Street Fighter, Mortal Kombat, Final Fantasy, Warcraft, Tomb Raider, Doom, Postal és még sorolhatnánk. Néha sikerül egy jó receptet összehozni, de általában borítékolhatóan felejthetőek vagy csúfos kudarccal végződnek az ilyen próbálkozások. A Rontó Ralph (Wreck It Ralph) érdekes hibrid, mivel egyszerre lett családbarát egész estésszórakozás, retro videojáték kitekintő és „kockáknak” szóló habkönnyű vígjáték, tele gémer utalásokkal és szlenggel. Az első rész egy zárt kis világról szólt, a nálunk talán már nem is létező játéktermekről, ahol pénzbedobálós masinákat lehetett egész nap nyüstölni. Aranyos csavar az egészben, hogy mindez a játékfigurák és az őket körülvevő pixel-világ szemszögéből lett előadva, miközben játékstílusok, világok között ugrálhattunk.

Fejest ugrani a világhálóba

A második rész még szélesebbre tárta a kapukat, sőt, mondhatni ennél szélesebbre nem is lehetett volna. Ralph és Vanellope von Cukk rászabadulnak az internetre, a kalamajka pedig abból adódik, hogy az egyik játéktermi masina elromlik. Egy nehezen beszerezhető alkatrész kell ahhoz, hogy ne kerüljön a Sugar Rush autóverseny a szemétdombra és a helyzetet tovább bonyolítja, hogy az alkatrészből egyetlen darab létezik, mégpedig az eBay aukciós honlapján, az internet dzsungelében valahol, hőseinknek pedig pár órájuk van csak arra, hogy megoldják a helyzetet. A moziban ülve érdekes volt látni, hogy a Disney mindent megtesz azért, hogy kis túlzással az összes generációnak bemutassa, mi is az a net.

Galéria megnyitása

Nem csak jó tanácsokat kapunk, miszerint a hozzászólásokat nem szabad elolvasni és óvakodjunk a vírusoktól, de a főhősök újoncként csöppennek bele az online világba és botladozva tanulják meg annak szabályait és lehetőségeit.

Üdv a mában

A főszereplők ahogy magukhoz térnek az első döbbenetből az internet jó szokásához híven teljes sebességre kapcsol. Lesz itt minden! Macskás videóktól kezdve népszerűségi YouTube verseny, agresszív online játék, pénzgyűjtés lájkokért, vírusok, spam, pop-up ablakok, egy jópofa „google” kereső, darknet, kb. egy tucat Disney hercegnő és még sok minden más. A készítők igyekeztek mindent belezsúfolni a 112 percbe és ez nagyrészt sikerült is nekik. Néhány népszerű oldal érdekes mód említést sem kap, míg mások átnevezve vagy épp szójátékkal jelennek csak meg a vásznon.

Galéria megnyitása

Gyerek szemmel nézve aranyos, csillogó, vicces és izgalmas történetet kapunk, úgyhogy a szórakozás garantált. Felnőttként viszont akár azon is szórakozhatunk, ahogy a net visszásságait, ellentmondásait és a hatalmas tech cégeket néhol kifigurázza a történet. Tudjuk, hogy a macskás videók a YouTube lényege, és görbe tükröt tart elénk a lájkvadászat, az online népszerűségért, a klikkekért zajló „háború” itteni bemutatása.

Még az is felmerülhet bennünk, hogy mindez a jelenünk realisztikus bemutatása-e, vagy épp nagyon ügyesen elhelyezett, szimpatikussá formált és beépített reklámok tömkelegét nézzük percenként. Még az is lehet, hogy mindkét dolog egyszerre igaz.

Mindentől függetlenül a Ralph lezúzza a netet kellemes szórakozást nyújthat egy estére vagy délutánra. Sokat foglalkozik a barátság a változások és a minket motiváló célok és álmok kérdéseivel is – kicsit amerikai szirupba mártva. A végső tanulság azonban egy pozitív kicsengésű üzenet, ami happy endet ígér, de nem hallgatja el azt sem, hogy az odáig vezető út néha igencsak rögös tud lenni. És ha mindenigaz, akkor egy harmadik résszel azt sem felejti el, hogy a történet a „vége” után is folytatódik IRL.

Galéria megnyitása

Összefoglalás

Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 – A világ nagyobb, mint egy játékterem?

Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 – A világ nagyobb, mint egy játékterem?

Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 – A világ nagyobb, mint egy játékterem?
Szerzői értékelés
71
%
A videojátékos, bohókás Disney film második része ahol az internet dzsungelében követhetjük nyomon Vanellope és Ralph kalandjait.
Szórakoztató történet, a jól kitalált, mókás karakterekkel. A gyerekek és a felnőttek számára nagyon is jól ismert vicces helyzetek, visszásságok paródiáival egy szórakoztató egységet képez.
A mozi élmény és az arcunkba nyomott reklámok néha nagyon keverednek.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap