Problémásan indult a PC-s Killer Instinct is

A Gears of War: Ultimate Edition után a Killer Instinct is megjelent PC-re, azonban a problémák most sem maradtak el.

Problémásan indult a PC-s Killer Instinct is

A Microsoft számára nem kezdődött éppen jól a DirectX 12 és az Univerzális Windows Platform rajtja, és sajnos úgy tűnik, hogy egyelőre a folytatás sem jobb. Megjelent ugyanis a Killer Instinct harmadik évada, ami most már Xbox One mellett elérhető PC-n is, kizárólag a Windows 10-es áruházon belül.

A zárt Windows platform problémáiról korábban is írtunk már: nem kapcsolható v-sync, kizárt modtámogatás, és az exkluzív teljes képernyős mód hiányát is fel lehet róni jelenleg a rendszernek. Úgy tűnik azonban, hogy a Killer Instinct problémái nem innen erednek, hanem a játék motorjával lehet valami furcsaság.

Az első tapasztalatok szerint ugyanis úgy tűnik, hogy a játék motorjának belső frissítési gyakorisága a monitor képfrissítéséhez igazodik. Ez jelen pillanatban azt jelenti, hogy 120hz-es és 144hz-es monitorokon gyakorlatilag játszhatatlan a PC-s Killer Inctinct, ahogy az a lenti videóban is látszik. Megint mások viszont arról számoltak be, hogy 4K-s 30hz-es monitorokon pedig a játék valamiért fele képfrissítéssel, azaz 15hz-en fut.

A megoldás jelenleg az, hogy a monitor képfrissítését 60hz-re kell átállítani, amit meg lehet tenni mind az Nvidia, mind az AMD drivereinek beállításai között. Ezen kívül a beszámolók szerint az Nvidia Inspector beépített framerate limitere is működik. Habár nyilván egyik sem túl elegáns megoldás, legalább a megvásárolt játék megfelelően fog futni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward