NZXT Lexa S: jó áron jó házat?

Az NZXT mérnökei egy új, midi formátummal rendelkező számítógépházat készítettek, amely a Lexa S típusjelzést viseli. A friss termék esetében a tervezők kiemelt hangsúlyt fordítottak a megfelelő hűtésre, vagyis a ház tökéletes szellőzésére.

NZXT Lexa S: jó áron jó házat?

Az NZXT mérnökei egy új midi formátummal rendelkező számítógépházat készítettek, amely a Lexa S típusjelzést viseli. A friss termék esetében a tervezők kiemelt hangsúlyt fordítottak a megfelelő hűtésre, vagyis a ház tökéletes szellőzésére.

A rendszer számára a friss levegőt a ház elején két darab 120 mm-es ventilátor biztosítja, de a ház oldalán és hátulján is találunk egy-egy 120 mm-es légkeverőt. Az alkatrészek által termelt hőt a ház tetején elhelyezkedő nagyméretű, 140 mm-es ventilátor és a ház hátulján található 120 mm-es légkeverő fújja ki. A ház tetején a 140 mm-es ventilátor mellé akár még egy 140 mm-es vagy 120 mm-es légkeverőt is beépíthetünk, ha szükséges. A hideg levegő bejuttatásáért és a meleg levegő kifújásáért felelős ventilátorok fordulatszámát beépített szabályzóval lehet finomhangolni, így a felhasználók a pillanatnyi igényeknek megfelelően egy rendkívül csendes, vagy akár egy nagyon jól szellőző házat is varázsolhatnak a termékből, ehhez mindössze a potmétert kell eltekerni a megfelelő irányba. A ventilátorok egyenként 43 CFM levegő megmozgatására képesek, zajszintjük pedig egyenként 23 dB(A).

A gyártónál a hűtés mellett fontos szempontként kezelték azt is, hogy az újdonság kedvező áron kerülhessen forgalomba. Ennek eredményeként a ház 70 dolláros árcédulát kapott, így bárki számára jó választás, aki kedvező árú, ám de jó hűtéssel ellátott kuckót keres rendszerének. A termék oldallapján füstüveg ablak helyezkedik el, a ház pedig mind kívülről, mind pedig belülről dizájnos fekete festést kapott. Bővítőhelyek tekintetében 4 darab 5,25 hüvelykes és 7 darab 3,5 hüvelykes slot áll rendelkezésre, de a felesleges kábelek elrejtéséhez egy további, 5,25 hüvelykes rejtett bővítőhely is jelen van. A gyártó két darab 2,5 hüvelykes SSD meghajtó rögzítéséhez is mellékel adaptereket.

Az acélból készült ház 7 Kg-os súllyal bír és 196 x 480 x 528 mm-es méretekkel büszkélkedik. A termékben ATX, Micro ATX és Baby AT alaplapok elhelyezésére nyílik lehetőség. A gyártó opcióként 500W-os tápegységgel szerelve is elérhetővé teszi az új házat, persze ekkor 70 dollárnál többet kell érte letenni az asztalra. Az előlapi portok a ház oldalán kaptak helyet, ezekből egy eSATA, két USB 2.0-s, valamint két audió csatlakozó áll rendelkezésre. A ház belsejét úgy alakították ki, hogy az felsőkategóriás, hosszabb videokártyák beépítése esetén is tökéletesen használható legyen, azaz elférjen benne minden. A mérnökök a vízhűtő rendszerek szerelmeseire is gondoltak: a ház hátulján két darab, a rendszer vízcsöveinek előkészített furat, míg a ház tetején egy hűtőradiátor számára kialakított hely található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward